Labradorinnoutaja Angus sai potkut opaskoiran työstään – syy on varsin hellyttävä

Vastuullinen koiran omistaminen ja kasvattaminen 8:05
Videolla keskustellaan koiran kasvattamisesta.

Angus piti enemmän ruoasta kuin potentiaalisen asiakkaan auttamisesta, kertoo australialainen 10 Daily -sivusto.

Opaskoiraksi koulutettavat koirat käyvät läpi koulutuksen, jossa niitä opetetaan katsomaan erityistarpeita omaavien ihmisten perään.

Kaikki koirat eivät välttämättä sovellu tehtävään. Esimerkiksi australialainen labradorinnoutaja nimeltä Angus sai potkut opaskoiran työstään.

Syy tosin on varsin yllättävä: Angus nimittäin piti enemmän ruoasta kuin potentiaalisen omistajansa auttamisesta.

Sai uuden tehtävän

Ilman virkaa Angus ei kuitenkaan jäänyt. Sen todettiin omaavan niin kultaisen luonteen, että se vietiin seurakoiraksi Brisbanessa sijaitsevaan ikäihmisten hoivakotiin, jossa sille annettiin leikkimielinen titteli ”Chief Happiness Officer of the Creature Comforts”, vapaasti suomennettuna ”johtava onnellisuusvirkailija”.

Whiddon-hoivakodin asukas Maureen Armes kertoi Network 10 -sivustolle, että Angus tuo kaikista ihmisistä esiin parhaat puolet.

– Pyörätuolissa istuvat ihmiset saattavat tulla juttelemaan sille ja taputtamaan sitä. Ilman Angusia vain istuivat päivät pitkät tekemättä mitään.

Hoivakodissa keksittiin myös, miten voidaan tyydyttää Anguksen valtava ruokahalu.

– Yritämme olla antamatta hänelle enää mitään herkkuja. Hän saa vain porkkanoita ja omenoita.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Tuo valtavasti iloa asukkaille

Aktiviteettikoordinaattori Robert Campbell kertoo, että he eivät todellakaan voisi enää antaa koiraa pois, sillä sen asenne tarttuu asukkaisiin.

– Jotkut ihmiset saattavat olla haluttomampia tulemaan mukaan juttuihin. Angus kiinnittää heidänkin huomionsa ja saa heidät hymyilemään.

Lue myös:

    Uusimmat