Mainos

Soininvaara Afrikan pakolaiskriisin ratkaisemisesta: "Olemme auttamattomasti myöhässä – Suomi voisi ainakin luopua sokerinviljelystä"

– Olemme Afrikasta saapuvan pakolaistulvan ratkaisemisessa auttamattomasti myöhässä. Näin sanoo tietokirjailija, poliitikko Osmo Soininvaara MTV Uutisten haastattelussa SuomiAreenassa Porissa. Soininvaara jatkaa, että Afrikan katastrofin estämiseksi olisi pitänyt toimia jo 40 vuotta sitten.

– Kysymys on Afrikan väestöräjähdyksestä, johon ei ole osattu eikä kehdattu puuttua millään tavoin. Väestöräjähdys on hyvin hankala ja harmilinen asia. Nyt pitäisi nopeasti saada talous kasvuun Afrikan maissa.

YK:n väestötilastojen mukaan Afrikan väkiluvun arvioidaan kaksinkertaistuvan vuoteen 2050 mennessä. Suomellakin voisi Soininvaaran mielestä olla osansa Afrikan väestönkasvun hillitsemisessä ja talouden nousussa. 

– Tuontia Afrikasta pitäisi helpottaa, ja Suomi voisi ainakin poistaa tuontirajoitukset. Yhtä järkevää kuin viljellä banaaneja Suomessa on viljellä sokeria Suomessa. Jostain syystä sitä pidetään täällä järkevänä. Tuontisuoja afrikkalaiselta sokerilta pitäisi poistaa, koska onhan se sokeriruoko niin paljon tehokkaampi kasvi kuin Suomessa vaivalloisesti viljeltävä sokerijuurikas, Soininvaara paukuttaa.

Vastaavanlaisia esimerkkejä on Soininvaaran mielestä monia.

–  Vapaakauppa pitäisi yksinkertaisesti sallia, myös muiden Euroopan maiden ja Afrikan välillä, vaikka vain yksipuolisestikin.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.