Soini "kurkkuaan myöten täynnä" selityspyyntöjä

Timo Soini

Perussuomalaisten puheenjohtaja kansanedustaja Timo Soini sanoo olevansa "kurkkuaan myöten täynnä" sitä, että joutuu selittelemään muiden puoleen edustajien sanomisia. Hän kieltäytyy kommentoimasta puolueen kaupunginvaltuustoryhmään Helsingissä kuuluvan Jussi Halla-ahon (sit.) tuoretta mediaboikottia.

- Eihän (kokoomuksen puheenjohtajalta) Jyrki Kataiseltakaan kysellä jostain Pihtiputaan paikallisosaston asioista, Soini sanoo.

Hän sanoo ihmettelevänsä myös sitä, että puolue henkilöityy niin voimakkaasti häneen itseensä.

- Meillä on Raimo Vistbacka vuodesta 1987 tehnyt erittäin hyvää eduskuntatyötä, ja se on jäänyt mediassa vähälle huomiolle.

Taannoisia kommenttejaan siitä, että rikostuomio merkitsee puolueesta erottamista, Soini tarkentaa hieman.

- Jos tulee vankeustuomio, niin pitää itse osata tehdä johtopäätöksensä.

Mutta saako perussuomalaisissa olla jäseninä rasisteja, jos näitä ei ole tuomittu rikoksesta?

- Kuka myöntää olevansa rasisti? Ei sellainen ihminen kuulu politiikkaan. Politiikassa pitää olla ennakkoluuloton, Soini sanoo.

"Vasemmistoliiton tehtävä parempaa politiikkaa"

Soinin mielestä media on kohdellut perussuomalaisia melko puolueettomasti. Hän sanoo olevansa erityisen tyytyväinen siihen, että tuoreen, Ylen teettämän tutkimuksen mukaan perussuomalaiset on suomalaisten mielestä maan puhdasverisin työväenpuolue.

Vasemmistosta kuuluu toisinaan kitinää siitä, että media nostaa perussuomalaisten kannatusta tekemällä siitä jatkuvasti juttuja. Soini kuittaa väitteet neuvomalla vasemmistoliittoa tekemään parempaa politiikkaa.

- Kun vasemmistoliitolla laiva vuotaa, niin ei ole ihme, että valitetaan.

Lue myös:

    Uusimmat