Soini jyrähti Vistbackan ulosheitosta: Törkeä temppu!

Perussuomalaisten puheenjohtaja, EU-edustaja Timo Soini kauhistelee kansanedustaja Raimo Vistbackan kohtelua Pohjoismainen Neuvoston kokouksessa, kun Vistbacka eilen heitettiin ulos neuvoston keskiryhmien kokouksesta. Asiasta kertoi MTV3:n uutiset eilen.

- Oudolta tuntuu. Kuka antoi määräyksen? Minusta se törkeä temppu! Vistbacka on ollut 23 vuotta eduskunnassa ja istuu nyt viimeistä vuottaan, Kanadasta EU-delegaation matkalta tavoitettu Soini hämmästelee MTV3:lle - paikallista aikaa kello neljä aamuyöllä.

- Jet lack pisti jo heräämään, Soini sanoo.

"Toivottavasti taustalla ei ole kepu"

Soini sanoo olevansa varma, että päätöstä Vistbackan poistamisesta ei tehnyt keskiryhmien pääsihteeri Terhi Tikkala, vaan joku muu taho.

Soini toivoo, että se "muu taho" on esimerkiksi ruotsalainen, eikä suomalainen.

- Toivon, että kepulla ei ole mitään tekemistä tämän tapauksen kanssa. Jos on, se on sitten paha juttu. Toivottavasti ruotsalaiset ovat tämän taustalla, Soini sanoo.

Soini näkee, että kohun takana on Perussuomalaisten kannatuksen nousu tuoreimmassa kyselyssä yli 14:ään prosenttiin.

- He eivät tiedä, mitä meidän kanssa pitäisi tehdä. Mutta minä en ala neuvomaan.

Ei yhteyksiä Ruotsidemokraatteihin

Vistbackan ulosheiton taustalla arvioitiin olevan myös epäily Perussuomalaisten yhteyksistä Ruotsin vaaleissa valtiopäiville nousseen, maahanmuuttovastaiseen Ruotsidemokraatteihin. Soini kiistää yhteydet jyrkästi.

- Se tuntu olevan kumma, että epäillään ties mistä.

- Ruotsissa on menetty suhteellisuuden taju sen porukan kanssa, Soini puuskahtaa.

Lue myös:

Lue myös:

    Uusimmat