Mainos

Soini Brexitistä: "On pidettävä huolta, että ovia ei paiskota eikä lusikoista tapella suotta"

2:03

Ulkoministeri Timo Soini arvioi suurlähettiläspäivillä pitämässään puheessa Iso-Britannian merkitystä Suomelle. Eurooppalaisista arvoista puhueessaan Soini korosti, että Suomen on ketrrottava oma tarinansa.

Soinin mukaan Brexit-uutinen oli todellinen "missä olit kun..." -hetki. Ulkoministeri itse oli omien sanojensa mukaan kesämökillä peräkamarissa.

– Iso-Britannian lähtiessä Suomi menettää Unionissa samanmielisen kumppanin. On pidettävä huolta, että ovia ei paiskota, eikä lusikoista tapella suotta, Soini runoili puheessaan.

Soinin totesi, ettei hän usko alati syvenevään integraatioon, muttei myöskään toivo unionin tuhoa. Hän muistutti lisäksi, että EU on myös turvallisuusyhteisö, jonka arvoa ei pidä väheksyä.

Soinin mukaan Eurooppa on myös arvoyhteisönä olemassa, vaikkei unionia olisikaan. Esimerkkinä tämänkaltaisesta yhteisöstä Soini nosti esiin Pohjolan.

"Suomen kerrottava omat tarinansa"

Soini otti puheessaan esiin myös tarinoiden merkityksen, erityisesti pienelle maalle.

– Se, jolla on hyvä tarina, voittaa. On syntynyt tarve kansallisille kertomuksille. Siihen vaaditaan taidokasta viestintää, sillä asemamme riippuu tarinoista.

– Jos emme itse niitä kirjoita, joku muu kirjoittaa ne puolestamme, Soini totesi.

Puheessaan suurlähettiläille Soini korosti myös puolustusyhteistyötä Ruotsin kanssa ja korosti kaikenlaiseen yhteistyön tärkeyttä Viron kanssa. Lisäksi ulkoministeri painotti hyvien suhteiden merkitystä Yhdysvaltojen kanssa.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.