Mainos

Söderman: Vanhanen voisi harkita oikeustoimia

Entinen Euroopan unionin oikeusasiamies Jacom Söderman toteaa nettiblogissaan, että pääministeri Vanhasen seurustelusuhteesta julkaistava kirja voi loukata pääministerin yksityisyydensuojaa, mikäli siinä julkaistaan yksityisiksi tarkoitettuja tekstiviestejä.

Jacob Söderman kirjoittaa nettiblogissaan, että pääministeri Matti Vanhasen pitäisi vakavasti harkita oikeustoimia "Pääministerin morsian" -kirjan kustantajaa vastaan.

Jos kirjassa julkaistaan Vanhasen yksityisiksi tarkoittamia, luottamuksellisia viestejä ja näin loukataan hänen yksityiselämäänsä, Vanhanen voisi Södermanin mielestä ajatella oikeustoimia. Vanhasen entisen naisystävän Susan Kurosen kirja ilmestyy 19. helmikuuta. Kirjan kustantaa pienkustantamo Etukeno. Kirjasta on julkistettu vasta kannet kuvineen ja teksteineen.

Vanhasen ja Kurosen romanssi kerrotaan kirjassa kuukausi kuukaudelta muun muassa Kurosen päiväkirjamerkintöjen ja Vanhasen lähettämien tekstiviestien myötä.

Södermanin mukaan kysymyksessä saattaa olla perustuslain turvaaman kansalaisen perusoikeuden loukkaaminen ansaitsemistarkoituksessa. Söderman korostaa, että kyseinen perusoikeus on puolustamisen arvoinen asia.

-Olisi kaikille mediamaailman osapuolille hyvä saada asiasta selkeä ennakkopäätös, hän kirjoittaa.

Södermanin mielestä moni voi ajatella, ettei asia ole niin tärkeä, kun kysymyksessä on poliitikon yksityisyys.

-Luulen kuitenkin, että jos vaikutusvaltaisten kansalaisten yksityisyyttä voidaan surutta loukata, niin kohta aivan tavallisten ihmisten yksityisyyttä loukataan vielä häikäilemättömämmin, hän jatkaa.

Söderman on 68-vuotias entinen ministeri, maaherra sekä eduskunnan ja Euroopan unionin oikeusasiamies.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.