Mainos

Söderman harkitsee jatkokautta oikeusasiamiehenä

EU:n oikeusasiamies Jacob Söderman on valmis harkitsemaan jatkoa nykyisessä tehtävässään, mikäli häntä ei valita SDP:n presidenttiehdokkaaksi.

Söderman huomautti tänään Helsingissä, ettei hän voi antaa lopullista vastausta ennen kuin uusi EU-parlamentti on valittu. Ainoastaan parlamentin jäsenet voivat asettaa ehdokkaita oikeusasiamieheksi, ja he myös valitsevat tämän syksyn mittaan. Söderman arveli antavansa vastauksensa, kunhan uusi parlamentti on järjestäytynyt, sikäli kun häntä pyydetään jatkamaan.

Nykyinen oikeusasiamiehen toimikausi päättyy heinäkuun lopulla, mutta Söderman arveli, että ehdokkaiden kuulemisiin ja valintaan menee niin kauan, että hän hoitaa tehtäväänsä joka tapauksessa vuoden vaihteeseen. Hän arvioi, että valinta tapahtuu loka-marraskuussa.

Esivaaleja vähäteltiin

Söderman pohdiskeli myös syitä siihen, ettei SDP:n esivaali herätä suurta innostusta sen paremmin kansalaisten kuin puolueen jäsenten keskuudessa.
Yhtenä syynä tähän Söderman näki presidentti Martti Ahtisaaren lausunnon, jossa tämä ilmoitti, ettei hän jouda osallistumaan sosiaalidemokraattien esivaaleihin.

-Esivaalit joutuivat sen takia vähän epämääräiseen valoon, Söderman sanoi.
Toinen oli kauppa- ja teollisuusministeri Erkki Tuomiojan lausunto maatalousnäyttelyiden avaamisesta presidentin keskeisimpänä tehtävänä. Kolmanneksi Söderman nosti pääministeri Paavo Lipposen moitteet keskustalle siitä, että puolue pitää presidentin virkaa liian tärkeänä.

-Minä en ymmärrä mitä Tuomiojalla on maatalousnäyttelyitä vastaan, Söderman ihmetteli, ja muisteli lämmöllä omia kokemuksiaan maatalousnäyttelyn suojelijana takavuosina.
Pääministeri Kalevi Sorsaa odoteltiin vierailulle, rankkasade muutti pellon mutavelliksi johon autot vajosivat, sonni karkasi ja juuri pääministerin saapuessa katkesivat sähköt, Söderman muisteli.
-Silloin minä kyllä pelkäsin, että Sorsa kysyy, kuka on tämän näyttelyn suojelija, Söderman kertoi.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.