SM-liigatähti Petri Kontiola hyppäsi kiekkokaukaloista TV-hommiin – jatkoa luvassa? "Se oli käyntikortin tiputus"

SM-liigan tähtihyökkääjä Petri Kontiola pääsi viime keväänä kokeilemaan erilaisia hommia, kun hän hyppäsi C Moren asiantuntijatehtäviin. Eikä Kontiola ollut pelkästään kommentaattorina, hän otti myös juontajan tehtäviä haltuun. Tähän kauteen uransa päättävä Kontiola myöntää, että kyseiset tehtävät kiinnostavat myös jatkoa ajatellen.

37-vuotias Kontiola on tullut tutuksi rennonletkeänä kiekkohahmona, jolta irtoaa jos jonkinlaisia kommentteja. Keväällä Kontiola pääsi kokeilemaan uudenlaisia tehtäviä, kun hän hyppäsi pelaajan paikalta asiantuntijaksi.

Kontiola oli mukana C Moren MM-kisatiimissä. Hän jakeli näkemyksiään muun muassa Leijonien aamujäiltä, Helsingin lohkon otteluista kuin myös Mestareiden pöytä -osuuksissa.

Eikä Kontiola tyytynyt pelkästään asiantuntijan rooliin. Mestareiden pöydässä Kontiola otti juontajan valtikkaa haltuunsa.

– Sain aika vapaat kädet sen suhteen, että mistä lähdemme juttelemaan. Vierellä oli tosi hyviä ja mielenkiintoisia vieraita. Alussa vähän jännitti, mutta sitten kun sai otetta, niin muistilaput jäivät syrjään. Tuo oli kaiken kaikkiaan mainio kokemus. Nykyään kun katsoo televisiolähetyksiä, niin niitä seuraa vähän eri silmällä, kun tietää, että miten se lähetys oikein etenee. C Moren porukka, joka siinä ympärillä oli, hoiti kaiken rautaisella otteella. Mulla jäi tuosta piipahduksesta todella hyvä fiilis, Kontiola avaa kevään TV-kokemustaan MTV Urheilulle.

Kontiola lähti muun muassa puimaan Mikko Koivun ja Sami Kapasen kanssa normaalista poikkeavia kulmia. Pöydälle nostettiin muun muassa se, mitä ajatuksia Tampere kaupunkina herättää entisissä kiekkoilijoissa. Kolmikko pohti myös muun muassa maalivahtipeliä hyökkääjien silmin.

Jutun yläreunan videolla ote Mestareiden pöydästä.

– Haimme sitä, että mitä itse haluan kuulla jätkiltä, kuin niin, että mentäisiin jonkun vanhan kaavan mukaan. Ei ole pakko puhua maalivahdin kanssa maalivahdeista. Nyt oli pari hyökkääjää mukana ja puimme veskareita. Silloin esille tulee hyvin erilaisia kulmia, Kontiola perkaa.

Nykypäivän urheilulähetyksistä löytyy oivia esimerkkejä siitä, miten entisistä pelaajista on tullut loistavia TV-juontajia. Suomesta tapetille voi nostaa Petri Pasasen, joka juontaa jalkapallon Mestarien liigan iltoja.

Pasanen on vakuuttanut myös Kontiolan, joka seurasi haltioituneena ex-jalkapalloilijan heittäytymiskykyä viime kevään Mestarien liigan finaalin yhteydessä.

– Silloin peli myöhästyi tyyliin 45 minuuttia. Katselin sitä lähetystä ja mietin, että heillä on tietyt ajolistat edessä. Rupesin sitten mielenkiinnolla seuraamaan, että mitä äijät keksivät tuohon viivästyksen keskellä. Pasanen on niin rautainen ammattilainen tuossakin hommassa. Hämmästelin vain, että miten hyvin hän pystyy löytämään eri kulmia ja miten hän tuo niitä tapetille. Ei siinä kukaan tiennyt, että minkälainen hässäkkä siellä oli oikeasti päällä. He hoitivat homman niin hienosti, Kontiola kehaisee.

Videolla ote, kun Petri Pasanen ja Mika Väyrynen käyvät läpi UEFA Super Cupin järjestelyjä Helsingissä.

Lähteekö Kontiola samanlaiselle polulle? Kevään piipahdus saattoi antaa esimakua tulevasta.

– Se oli käyntikortin tiputus, Kontiola naurahtaa.

Kontiola ilmoitti aiemmin kesällä, että hän päättää kiekkoilijan uransa tulevan SM-liigakauden jälkeen. Hän ei mitenkään poissulje sitä, etteikö TV-puoli voisi olla tapetilla jatkossa.

– Pitää löytää joku hyvä show, mitä vetää, hyökkääjä virnuilee.

– Tuo on mielenkiintoista hommaa ja ihan varmasti yksi vaihtoehto jatkossa. Pelataan ensin pelit pakettiin ja ruvetaan sitten miettimään tulevaa. Sanotaanko näin, että olen aika avoin joka hommalle, Kontiola pyörittelee.

Lue myös:

    Uusimmat