Petri Kontiolan yllättävä paluupäätös sai kuittailijat liikkeelle – "Ei ne paskoille huutele"

SM-liigaan palannut Petri Kontiola nousi sankariksi Helsingissä – "Kovia pelejä alle" 3:41
Video: SM-liigaan palannut Petri Kontiola nousi sankariksi Helsingissä – "Kovia pelejä alle"

Petri Kontiola ehti jo lopettaa jääkiekkoilijan uransa. Päätös pyörtyi, kun hänen puhelimensa pärähti soimaan. Kontiola lähettää nyt napakat terveiset niille, jotka muistuttavat häntä viime kevään ”jäähyväisistä”.

Kontiola, 39, palasi liigakaukaloihin perjantaina, kun hän puki 16 vuoden tauon jälkeen Tapparan paidan yllensä.

Kontiola hyppäsi heti syviin vesiin, kun hän oli vuorokauden sisällä kahdessa kovassa koitoksessa mukana. Tappara kohtasi ensin perjantaina paikallisottelussa Ilveksen, minkä jälkeen matka jatkui Helsinkiin. Siellä Kontiola ratkaisi HIFK-ottelun jatkoajalla kirvesrintojen hyväksi.

Mutta mistä paluupäätös kumpusi? Mikä käänsi kelkan, että Kontiola halusi hypätä vielä liigakaukaloihin mukaan?

– Ajatus pyöri taustalla, mutta kyllä kaikki ratkesi siihen, kun Tapparasta otettiin yhteyttä ja osoitettiin kiinnostusta minua kohtaan. Se oli viimeinen silaus, Kontiola kertoo MTV Urheilulle.

Kontiola jutteli Tapparan päävalmentajan Rikard Grönborgin ja urheilutoimenjohtajan Antti Tuomenoksan kanssa.

– Sitten päätin, että hyppään matkaan. Paperit kuntoon ja menoksi! Kontiola kuvailee paluupäätöksestään.

Syksyn aikana Kontiola ehti kommentoida SM-liigaotteluita MTV Urheilun studiolähetyksissä. Samaan aikaan hän piti tuntumaa yllä.

Kävin kolmisen kertaa viikossa jäällä ja tein joka päivä jotain. Luulin, että olin ihan hyvässä kunnossa. Mutta ei.

– Onneksi tuli maajoukkuetauko tuohon alle. Sitten kun rupesimme vetämään oikein kunnolla jäällä, niin huomasin, että vauhti on pikkuisen kovempaa kuin siinä, että pyörii kavereiden kanssa jossain höntsyringissä. Vaikka siellä yrittää pitää kuntoa yllä, niin ei se ole sitten ihan sama asia, Kontiola miettii.

Samaan aikaan Kontiola tiedosti sen, että hän hyppää aggressiivisesti karvaavan, jatkuvasti painetta antavan luisteluvoimaisen joukkueen kelkkaan.

Huimasiko yhtään?

– Ei. En miettinyt tuota puolta käytännössä ollenkaan. Katsoin, että keskushyökkääjän tontille tarvittaisiin "jeesiä". Mietin, että tuo voisi olla minun paikkani, Kontiola vastaa.

Kontiolan paluu on saanut kuittailijat liikkeelle. Muistissa kun on se, miten Kontiola vietti koko viime kevään niin sanottujen viimeisten tanssien parissa, jättäen jäähyväisiä eri liigapaikkakunnilla.

Hän ei toki niitä itse pyytänyt tai vaatinut.

– Joo, ihan se ja sama. Saa kuittailla, ihan vapaasti. Ei ne paskoille huutele!

– Niin mää mietin, Kontiola virnistää.

Lue myös:

    Uusimmat