Podcast: HIFK-legenda Lennart Petrell ryöpyttää TPS:ää rajusti – "Ihan vitsi, siis ihan oikeasti"

Jääkiekkoilijan uransa päättänyt HIFK-legenda Lennart Petrell tylyttää Turun Palloseuraa Lauri Korpikoski -tapauksen hoitamisesta kovin sanoin Liigalize-podcastissa.

TPS:n ja rahakkaan kuuden vuoden sopimuksen seuran kanssa vuonna 2018 solmineen Korpikosken välit ovat tulehtuneet. Tuore, erikoinen käänne nähtiin, kun TPS tiedotti Korpikosken siirtyvän loppukaudeksi vuokralle ulkomaille. Seura oli muokannut Korpikosken kuvasta erikoisesti kapteenin C-kirjaimen pois.

Seuran markkinointi- ja viestintäpäällikkö Eero Tuominen perusteli Korpikoski-kuvamanipulaatiota viestinnällisellä linjauksella, joka on tehty, koska Juhani Jasu on tällä kaudella seuran kapteeni.

– Onhan tuo nyt ihan vitsi. Siis ihan oikeasti, Lennart Petrell sanoi Liigalize-podcastissa, jota hän vetää Aki Linnanahteen kanssa.

Pelaajia edustavan Suomen Jääkiekkoilijat ry:n hallitukseen kuuluva Petrell hämmästelee TPS:n linjausta suuresti, vaikka "joku on ottanut vähän hernettä nenään, että Korpikoski ei suostu purkamaan sopimustaan".

– Eihän tuossa ole mitään järkeä. Hän on hieno, turkulaislähtöinen pelaaja, joka on tehnyt upean uran NHL:ssä ja palaa minun mielestäni vähän hankalaan tilanteeseen Turkuun ykköshevoseksi luotsaamaan sitä joukkuetta.

– Sitten monien vähän epäonnistenkin vaiheiden jälkeen hän ajautuu siihen tilanteeseen, ettei pääse hirveästi pelaamaan, Petrell totesi loukkaantumisia kärsineestä ja sairastelleesta hyökkääjäkonkarista.

Petrell muistutti, että Korpikoski "otettiin avosylin vastaan".

– Hän on erittäin pidetty ja rakastettu jääkiekkopelaaja Turussa ja tepsiläinen nimenomaan. Miksi teet noin tuollaiselle tyypille ja miksi teet koko yhteisölle karhunpalveluksen?

HIFK:n entinen pitkäaikainen hyökkääjä, seuran kapteeninakin toiminut Petrell ei säästele sanoissaan kuvaillessaan yleisestikin TPS:n kulttuuria.

– Miten siellä Turussa… aina kun menee hyvin, keksitään jotain tai jotain tapahtuu. Tämä on yksi malliesimerkki. Peli kulkee, (Jussi) Ahokkaan laiva seilaa vahvassa myötätuulessa ja toimistossa ruvetaan tällaista sähellystä tekemään. Minusta tuo on perseennäyttö koko turkulaiselle Tepsin yhteisölle.

Canceloit yhden entisen kapteenin.

Petrell lisäksi kysyi Korpikoski-tapauksesta retorisesti, mitä se on, jos ei työpaikkasyrjintää.

1:08
Suomen Jääkiekkoilijat ry:n puheenjohtaja Teemu Ramstedt kommentoi Lauri Korpikosken tapausta: "Tietomme kertovat, että tässä on todellinen työpaikkasyrjintä ja -kiusaaminen kyseessä."

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja