SM-liigassa viritellään sensaatiota – tästä on kyse

8:25
Urheiluextra käsitteli SM-liigan kuumia puheenaiheita.

Jääkiekon SM-liigan peräpäässä alkukauden tiukasti majaillut Mikkelin Jukurit on viritellyt viime aikoina kovaa temppua ja noussut taistelemaan toden teolla pudotuspelipaikoista. C Moren asiantuntijat Sami Kapanen ja Ari Vallin ruotivat, mistä muutoksessa on kyse.

Liigan lilliputteihin resursseiltaan lukeutuva Jukurit on ollut kauden mittaan häikäisevän kova kotiotteluissaan, ja se majailee kotiotteluiden taulukossa peräti kolmantena. Mikkeliläisiä ovat kuitenkin verottaneet isolla kädellä huonot vierasottelut: vieraspisteitä Jukureilla on sarjasta vähiten (6).

– He ovat tehneet äärettömän hyvää tulosta kotipeleissään. Nyt alkaa pikkuhiljaa löytyä punaista lankaa myös vieraspelaamiseen, Sami Kapanen puntaroi Urheiluextra-ohjelmassa.

Orastavaa muutosta on ollut havaittavissa. Edellisessä vieraspelissään Jukurit nousi 5–3-voittoon Tapparasta oltuaan toisessa erässä jo kahden maalin tappioasemassa. Aiemmassa vieraspelissään Jukurit oli 14 sekunnin päässä kolmen pisteen voitosta Kärppiä vastaan, ja sai lopulta yhden pisteen matkaansa rankkaritappiolla.

Marko Kauppisen valmentaman mikkeliläisjoukkueen pelaaminen on kantanut nyt vieraskaukalossakin.

– On lähdetty sätkimisestä, purkukiekoista ja vastustajan virheiden hyödyntämisestä pelaamaan kiekollista peliä. Pystytään pitämään kiekkoa hallussa. Lauantaina nähtiin Tapparaa vastaan, että he pystyivät vastahyökkäyksillä luomaan erittäin hienoja hyökkäyskombinaatioita, joista tekivät maaleja. Vahvaa tekemistä, Ari Vallin kiteyttää.

Jukureita ei olla vielä seuran kaudella 2016–17 käynnistyneellä liigataipaleella pudotuspeleissä nähty, mutta seura on ilmoittautunut tuoreeltaan taisteluun playoff-paikoista vahvasti mukaan. Tällä hetkellä Jukurit on SM-liigassa 12:ntena, vain kahden pisteen päässä viimeisestä eli kymmenennestä pudotuspelipaikasta, jolla majailee Tappara. Kirvesrinnat ovat pelanneet ottelun mikkeliläisiä vähemmän, mutta kolme pistettä Jukurien edellä yhdeksäntenä oleva Ässät puolestaan kaksi peliä Jukureita enemmän.

Viimeisten 10 ottelun kuntopuntarissa Jukurit on viidentenä ja viimeisten viiden ottelun kuntopuntarissa peräti toisena.

HIFK vastaan, edellisestä keskinäisestä rujo muisto

Lisää mahdollisuuksia mikkeliläisille ovat jatkossa tarjoamassa tuoreet hyökkääjähankinnat, kun Jukurit värväsi loppukaudeksi riveihinsä entisen NHL-pelaajan ja KHL-kapteenin Brandon Yipin sekä Ruotsin mestaruuden voittaneen Pontus Netterbergin.

Tänään tiistaina Jukureilla on tilaisuus pestä kasvojaan marraskuun lopussa HIFK:ta vastaan kärsitystä 1–11-vierastappiosta. Jukurit kohtaa helsinkiläisseuran Mikkelissä kello 18.30 käynnistyvässä ottelussa.

Miten Sami Kapanen ja Ari Vallin arvioivat muita pudotuspelitaisteluun kavunneita joukkueita? Entä mikä viime vuosien kestomenestyjällä Kärpillä mättää? Katso Urheiluextra kokonaisuudessaan ylälaidan videolta.

4:23
Näin Jukurit nousi edellisessä ottelussaan kahden maalin takaa voittoon Tapparaa vastaan.

SM-liigassa pelataan tänään ottelut Jukurit–HIFK ja KalPa–Sport. C More esittää kaikki SM-liigan ottelut suorana!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja