SM-liigassa räikeä tuomarivirhe, mutta kurinpitoa ei ole vaivattu: "Tällä tietoa emme etene asian kanssa"

Jukka Rautakorpi kihisi ottelun jälkeen – JYP-tähti rusikoinnin kohteena 1:08
Video: Jyri Rönnin mukaan tämä Severi Lahtiseen kohdistunut tärsky olisi ollut rangaistuksen arvoinen

Jyväskyläläisen JYPin urheilujohtaja Mikko Viitanen kertoo tiedustelleensa SM-liigalta, miksi keskiviikon kierroksen TPS-ottelussa tapahtunut polvitaklaus ei edennyt tilannehuoneesta kurinpidon käsittelyyn. JYP ei ole kuitenkaan vaatinut tilanteen virallista uudelleenkäsittelyä.

Keskiviikon ottelun toisessa erässä TPS:n Sisu-Petteri Lehtonen osui taklaustilanteessa polvella JYPin Severi Lahtisen polveen. Tilanteesta ei tuomittu rangaistusta eikä Liigan tilannehuone nähnyt sitä pelikiellon arvoiseksi.

Video kyseisestä taklauksesta näkyy jutun yläreunasta.

Koska tilannehuone ei nähnyt taklausta pelikiellon arvoiseksi, asiaa ei siirretty kurinpidon käsiteltäväksi. Tässä kohtaa pallo siirtyi JYPille, joka voi kolmen vuorokauden kuluessa halutessaan vaatia kurinpitoryhmää ottamaan asian uudelleen käsittelyyn. Eli. JYP voi heittää pöydälle niin sanotun 510-kortin.

Tätä JYP ei ole urheilujohtaja Mikko Viitasen mukaan tehnyt.

– Tällä tiedolla emme etene asian kanssa, Viitanen kommentoi MTV Urheilulle.

Viitanen oli kuitenkin epävirallisesti yhteydessä Liigaan. Hän sai vasta tässä vaiheessa kuulla, että taklausta oli tutkittu tilannehuoneessa.

– Omasta mielestäni oli hämmentävää, ettei kyseistä tilannetta oltu noteerattu ottelun jälkeen tai sen aikana millään tavoin. Tästä syystä olen ollut Liigaan yhteydessä ja halunnut tietää syyt tähän. Tilanne itsessään on ainakin tutkimisen arvoinen, Viitanen kommentoi.

Liigan urheilujohtaja Jussi Markkanen vahvistaa käyneensä torstaina asian läpi Viitasen kanssa.

– Kerroin, että kyse oli kommunikoinnista. Tilanne oli kyllä tarkistettu ja todettu, ettei se aiheuta jatkotoimenpiteitä, mutta viesti jäi piippuun, Markkanen vastasi MTV Urheilulle viestillä.

– Viitasen kanssa käydyn keskustelun pohjalta olimme molemmat samoilla linjoilla. Teko ei ollut pelikiellon arvoinen. Jonkunlaisen jäähyn kyllä, mutta se on eri keskustelu, Markkanen jatkoi.

Lue myös:

    Uusimmat