Ilves-vahdin härski lyönti kuohutti – KalPa-pomo kommentoi kulissiratkaisua: "Kai niihin sen verran rahaa menee"

Ilves-vahti Jakub Malek kiehahti – tästä tuli penaltya 1:16
Ilveksen maalivahti Jakub Malek huitaisi KalPan Kasper Simontaivalta maanantain ottelun avauserässä. Tästä tilanteesta tuomittiin vain kahden minuutin rangaistus väkivaltaisuudesta.

Jääkiekon SM-liigan kolmannessa puolivälieräottelussa vastustajaa kilvellä lyönyt Ilveksen maalivahti Jakub Malek ei joudu Liigan kurinpidon tutkintaan.

Malek huitaisi maanantain ottelun avauserässä kilvellään KalPan Kasper Simontaivalta kaulan seudulle vihellyksen jälkeen.

Tilanteesta tuomittiin vain kahden minuutin jäähy väkivaltaisuudesta, vaikka vastaavista teoista voidaan sääntöjen mukaan antaa jopa ulosajoon johtava pelirangaistus, jos tuomarit näkevät lyönnissä selvän loukkaantumisvaaran.

Jääkiekon SM-liigan urheilujohtaja Jussi Markkanen vahvistaa, ettei Malekia uhkaa pelikielto myöskään jälkikäteen.

– Ei ole menossa eteenpäin. Sääntöhän sanoo, että siihen jää tuomarin harkinta. Tilannehuone on tarkistanut sen eikä ole katsonut aiheelliseksi viedä sitä kurinpitoon, Markkanen sanoo.

KalPalla oli mahdollisuus tutkituttaa lyönti

SM-liigaseuroilla on mahdollisuus saattaa ottelussa nähty tilanne kurinpitoon erillisen käsittelypyynnön kautta. Tähän tulisi ryhtyä kirjallisesti ottelua seuraavana päivänä kello kymmeneen mennessä. Hylätystä pyynnöstä koituu seuralle 5 000 euron käsittelymaksu.

KalPassa ei kuitenkaan nähty aiheelliseksi tutkituttaa asiaa.

– Sitä varten ovat tuomarit, tilannehuone ja kurinpito. Kai niihin sen verran rahaa menee, että ne saavat asiat oikein menemään, kommentoi KalPan urheilujohtaja Anssi Laine ilmaisten asian savolaisen epäsuorasti.

Eli te tyydytte tähän?

– Joo, me keskitymme seuraavaan peliin ja toivomme, että tuomarit tuollaiset löytävät pois, Laine vahvisti.

Laine ei lähtenyt kommentoimaan tarkemmin, mitä tilanteesta olisi Malekille pitänyt tuomita. Simontaival piteli tilanteessa kaulaansa, muttei KalPan mukaan saanut lyönnistä pelaamista estävää haittaa.

– Näin niin kuin siinä tapahtui. Malek löi kilvellä kaulaan ja piste. Ei siinä sen kummempaa.

Lue myös:

    Uusimmat