Kohutaklauksesta murskaava tilitys SM-liigan niskaan – Jussi Markkanen: "Uskallan olla eri mieltä"

Raju tilanne Lahdessa: Micke-Max Åstenilta rujo taklaus Aatu Jämseniin – Pelicans-tähti poistuu pukukopin puolelle 1:04
Micke-Max Åstenilta rujo taklaus Aatu Jämseniin – Pelicans-tähti poistuu pukukopin puolelle.

Pelicansin päävalmentaja Tommi Niemelä jakoi rajua kritiikkiä jääkiekon SM-liigan videotuomaroinnille tiistaisen HIFK-ottelun jälkeen. Liigan urheilujohtaja Jussi Markkanen vastaa risuihin MTV Urheilun haastattelussa. 

Niemelän tunteet kuohahtivat tilanteesta, jossa Pelicans-hyökkääjä Aatu Jämsen joutui HIFK:n Micke-Max Åstenin taklauksen kohteeksi. Åsten sai tapauksesta kahden minuutin rangaistuksen polvitaklauksesta, mutta Niemelän mukaan Åsten osui töötissä myös Jämseniä päähän. 

– Jos polvitaklaus on, niin se tarkoittaa silloin, että miehen aivot on täysin sököt ja se laattaa tuolla. Harvoin mä sitä näen, että polvitaklauksesta sitä tulee, Niemelä tilitti lehdistötilaisuudessa. 

Katso kuohuttanut taklaus yllä olevalta videolta!

Jäällä ollut tuomaristo halusi nähdä tilanteen videolta, joten tapausta kelailtiin myös SM-liigan tilannehuoneessa. 

Niemelä hämmästeli sitä, miten tilanteessa ei nähty videokuvan perusteella ulosajon arvoista pääosumaa. 

– Nyt yhtäkkiä se onkin kurinpidon paikka, mutta tänään se ei ollut ulosajon paikka, Niemelä puhisi. 

– Minä en käsitä, miten se on mahdollista, että tällaisia tulee, kun videolta saadaan katsoa tilanteita. 

Juttu jatkuu videon alla. 

Lehdistötilaisuus: Pelicans - HIFK 3:27
"Miehen aivot on täysin sököt ja se laattaa tuolla" – Tommi Niemelä avautui HIFK-ottelun jälkeen.

Todellisuudessa tapaus ei ollut kuitenkaan tiistaina etenemässä SM-liigan kurinpitoon, mutta Pelicansista vahvistettiin keskiviikkoaamuna MTV Urheilulle, että seura on tehnyt tilanteesta tutkintapyynnön. Kurinpitopäätös on odotettavissa vielä keskiviikkona. 

SM-liigan urheilujohtaja Jussi Markkanen selvittää MTV Urheilulle, että tapaus tutkittiin tilannehuoneessa "pääosuman ja kaikkien muidenkin moitittavuuksien pohjalta". 

– Jos tilanteesta tuomitaan kahden minuutin jäähy, niin lähtökohtaisesti se ei ole lähdössä kurinpitoon, Markkanen toteaa. 

Markkasen mukaan tilannehuone oli vielä palannut asiaan paremmalla ajalla, eikä ollut nähnyt sitä kurinpitoon etenevänä rikkeenä. 

Niemelä puhisi videotarkistusasiasta myös yleisellä tasolla tiistai-iltana. 

– Jos emme näitä asioita saa kuntoon, niin millä helvetillä tämä meidän pelimme kehittyy, nimenomaan siis kaikki yhdessä. Olen tosi pahoillani siitä, että tuossa pelissä ei niitä nähdä.

– Paljon, paljon tarvitsee tapahtua kehitystä siinä asiassa, Niemelä summasi. 

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Markkanen puolustaa voimakkaasti tilannehuoneen toimia. 

– Uskallan kyllä olla eri mieltä siitä, miten meidän tilannehuoneemme videotarkistukset toimivat. Tähän asti palaute seuroilta on ollut hyvää, ja olemme saaneet ne tarkistetut tilanteet oikein. Totta kai sinne jää aina se pieni harmaa alue, jossa on varaa tulkinnalle. Enkä nyt ota kantaa eiliseen tapaukseen, vaan yleisesti. Siellä on kymmeniä tarkistuksia, niin joukossa on aina rajatapauksia. Tilannehuone antaa oman arvionsa, ja tuomarit jäällä tekevät viime kädessä päätöksen siitä, onko kyseessä iso rangaistus, pieni rangaistus vai ei rangaistusta ollenkaan, Markkanen selvittää. 

Urheilujohtajan mielestä videotarkistusmahdollisuus on auttanut tuomarien työtä ja rauhoittanut keskustelua tuomioiden ympärillä. 

– Yleisellä tasolla voin sanoa, että lähes sataprosenttisesti ne tilanteet on saatu oikein. 

Lue myös:

    Uusimmat