Uutta hidastuskuvaa: SM-liigaratkaisua edelsi kammolanaus – urheilupomo vahvistaa pelaajan oirehtineen

TPS:n Ruben Rafkin taklaa rajusti Kärpät-pelaajaa 0:34
Uusi hidastuskuva: Ruben Rafkin taklaa Aleksi Antti-Roikoa päähän

TPS:n ja Kärppien välisen SM-liigaottelun ratkaisuhetkeä edelsi keskiviikkona raju taklaustilanne, jossa TPS-puolustaja Ruben Rafkinin käsi nousi korkealle Aleksi Antti-Roikon päähän. Tilanteesta ei tuomittu rangaistusta eikä se edennyt kurinpitoon. Kärppien urheilujohtaja Mikko Myllykoski kertoo Antti-Roikon oirehtineen taklauksen jälkeen. 

Kärppien näkemyksen mukaan tilanteessa oli selvä sääntörike, vaikka sanktiota ei ottelussa tai sen jälkeen tuomittu. Sekunteja taklauksen jälkeen TPS iski voittomaalin jatkoajalla. Rafkin sai maaliin syöttöpisteen. 

– Jos pysäytyskuvaa katsoo ja miten käsi siinä nousee, niin kyynärpää siinä nousee ylös. Tuomari oli hyvin sijoittunut, mutta jäi häneltä näkemättä, Myllykoski kommentoi tilannetta MTV Urheilulle. 

MTV Urheilu sorvasi Rafkinin ja Antti-Roikon tilanteesta uuden hidastuskuvalla varustetun videon. Katso kiistanalainen taklaus ylhäältä!

Kärppien päävalmentaja Lauri Marjamäki kritisoi tuomareilta lipsahtanutta tilannetta myös heti ottelun jälkeen keskiviikkona.

Ainut negatiivinen (asia) oli tuo viimeinen tilanne, voittomaali, mitä maalin takana tapahtui. (Taklaus) tuli kyllä Antti-Roikoa suoraan päähän. Ei ollut kyllä kauhean kiva… toivottavasti hän (Antti-Roiko) on kunnossa. Se meni ihan täysin ohi ja siitä tuli sitten maali. Se harmittaa, Marjamäki ärähti.

Liiga ei tiedottanut kohahduttaneen taklauksen jatkotoimista mitään julkisesti. Myllykoski kuitenkin kertoo, että Kärpille kuitattiin myöhemmin samana iltana, että tilannehuone tarkasti Rafkinin taklauksen. Mikäli tilannehuone olisi arvioinut tilanteessa olevan aineksia pelikieltoon, olisi se laitettu eteenpäin kurinpitoon. Näin ei kuitenkaan tarkistelun jälkeen nähty. 

– Saatiin heti pelin jälkeen tieto, että eivät ole siellä huomanneet mitään sen enempää, Myllykoski vahvistaa.

SM-liigajoukkueilla on mahdollisuus tehdä kurinpidolle käsittelypyyntö yksittäisestä tilanteesta. Toimi sisältää riskin: mikäli tilanteesta ei tuomittaisi pelikieltoa käsittelypyynnön perusteella, maksaa se seuralle 5000 euroa. 

Myllykosken mukaan Kärpät on päätöksensä taklauksen suhteen tehnyt. 

– Emme ole viemässä tapausta eteenpäin, koska ei se muuta mitään.

– Toivotaan, että jatkossa tuomaristo olisi entistä tarkkaavaisempi ja löytäisi nuo kaikki tilanteet. Tämänkertaiselle emme enää voi mitään. 

Tilanteessa osumaa ottanut Aleksi Antti-Roiko on esiintynyt Kärppien pirteässä nelosketjussa edukseen tällä kaudella. Hän on iskenyt 14 ottelussa tehopisteet 3+3. Oululaisten nelosketjun kaksi muuta lenkkiä ovat Arttu Hyry ja Marko Anttila

Onko Antti-Roiko tällä hetkellä pelikuntoinen?

– Sanotaan näin, että tilanne on parempi kuin eilen illalla. Oireita oli ja se todistaa, että kyllä siinä osumaa on saatu. Ei niitä oireita muuten olisi tietenkään ollut. 

Kärpät pelaa viikonloppuna tuplapelit HPK:ta vastaan. 

Lue myös:

    Uusimmat