SM-liigan yllättäjää uhkaa syöksy – kärkisijoille hyvästit? "Kaikki viisarit osoittavat alaspäin"

1:37
C Moren asiantuntijat Ismo Lehkonen ja Ari Vallin analysoivat Pelicansin sekä HIFK:n näkymiä.

Pelicansia voidaan pitää yhtenä jääkiekon SM-liigan tämän kauden yllättäjistä. C Moren asiantuntija Ismo Lehkonen ounastelee kolmantena sarjataulukossa olevalle lahtelaisseuralle kuitenkin pudotusta loppukaudelle.

Sekasortoisuudellaan otsikoita kerännyttä Pelicansia ei povattu ennen kauden alkua kirkkaimpaan kärkitaisteluun, mutta lahtelaisseura on napsinut pisteitä suorastaan komeasti. 42 pinnaa 23 pelatun ottelun jälkeen oikeuttavat sarjataulukossa sijanumeroon 3.

Edellinen ottelu SaiPan vieraana päättyi tappioon, mutta viimeisistä kymmenestä ottelustaan pelikaanit ovat voittaneet kahdeksan.

Ensimmäistä kauttaan Tommi Niemelän komennossa oleva Pelicans on kuitenkin niitä seuroja, joita NHL-lainojen lähtö saattaa rokottaa tuntuvastikin. Puolustusta vahvistaneet Oskari Laaksonen ja Julius Honka ovat palanneet Pohjois-Amerikkaan ja hyökkäyksestä saman ovat tehneet Jesse Ylönen sekä Otto Somppi.

– Kyllä valmennus joutuu jumppaamaan pelin kanssa todella paljon harjoittelun kautta, ja itse pelissä pitää saada samanlaista tulosta. Se tulee olemaan tosi kova rasti, Lehkonen sanoi Hockey Night Extrassa.

Lehkonen viittasi Pelicansin NHL-lainamenetyksiin ja puntaroi myös loukkaantuneena olevan, viime kaudella jo lokakuussa telakalle jääneen Casimir Jürgensin tilannetta.

– Kyllä tehtävä tulee olemaan tosi kova.

– Kaikki viisarit minun mielestäni osoittavat, että tullaan numeraalisesti putoamaan alaspäin. Mutta kuinka paljon? Sen aika näyttää, Lehkonen totesi.

Pelicans kohtaa tänään torstaina kotonaan Sportin kello 18.30 alkaen.

Mitä asiantuntija Ari Vallin pitää HIFK:n valttikorttina? Katso koko keskustelu ylälaidan videolta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja