Liigaviikko hämillään rumasta HIFK-faktasta: "Jos tämä ei nyt opettanut..." – Pelicansin kova peliliike kuin neronleimaus

Liigaviikko: Mitä Tapparalle tapahtui, miksi HIFK menettää pisteitä erikoisella tavalla? Pelicans hengittää jo niskaan 24:36
Liigaviikko: Mitä Tapparalle tapahtui, miksi HIFK menettää pisteitä erikoisella tavalla? Pelicans hengittää jo niskaan.

MTV Urheilun Liigaviikko studioisäntä Teemu Niikon ja asiantuntija Petteri Sihvosen johdolla iski taas kiinni SM-liigan kuumimpiin puheenaiheisiin torstaina. Tappara ja HIFK päätyivät rajusti kritiikkiosastolle, Pelicans saa puolestaan huimaa suitsutusta. 

Alla lyhyet kuvailut tuoreimman Liigaviikko-jakson puheenaiheista. Jakso katsottavissa yllä olevalta videolta tai MTV Katsomossa.  

Heti jakson alussa käsittelyyn otetun Tapparan kohdalla puhuttiin jo klassisesta "treenijumista". Mestariehdokas on hävinnyt kuusi viimeisestä seitsemästä ottelustaan, ja samalla sen ja toisen alisuorittajan, paikallisvastustaja Ilveksen, muhkea etumatka liigan kärjessä on jo lähes sulanut.   

Sihvonen nosti esiin Tapparan äärihaastavan loppuviikon ohjelman. 

– Näiden kahden pelin jälkeen (päävalmentaja Rikard) Grönborg voi rauhoittua ja miettiä, että missä mennään. Jos tältä reissulta ei tule yhtään pisteitä, ja muut taas tulevat sieltä takaa (lähemmäs), niin tiedä minkälainen runkosarja tässä vielä nähdään kärjenkin osalta.

HIFK majailee Tapparan takana liigakolmosena, mutta sen kohdalla Liigaviikko esitti ison kysymyksen: Miksi HIFK hukkaa pisteitä sinne tänne? Viimeksi näin kävi keskiviikkona, kun jumbo-SaiPa haki Helsingistä 3–2-jatkoaikavoiton

– Jos tämä ei nyt opettanut, että tämä oli viimeinen kerta… mielestäni Peltosen pitäisi olla nyt tiukkana, että "mihin tässä ollaan oikein menossa". Onko tämä nyt se kausi, jolloin mestaruudesta pelataan?

– Hämmentävä tappio. Saivat kyllä karttukylvyn, kun yleisö buuasi pelaajille siinä. (Leo) Komarovin paluuottelu ja kaikkea. Onneton tapahtuma helsinkiläisten kannalta, HIFK:n ongelmien taustoja jaksossa avannut Sihvonen linjasi. 

Analyysi HIFK:n tilanteesta kohdasta 5.10 alkaen. 

Syyskaudella kriisissä olleen Pelicansin vire on puolestaan ilmiömäinen. Se on ollut marraskuun alusta lähtien laskettuna liigan paras joukkue, eikä se ole enää kuin yhdeksän pisteen päässä kaksi ottelua enemmän pelanneesta sarjakärki Ilveksestä. 

Liigaviikossa nostettiin esille muun muassa tähtihyökkääjä Ryan Laschin vilttikomennus ennen Karjala-turnausta. Nyt Lasch näyttää kuin "uudelta pelaajalta", joka jopa taklaa pienestä koostaan huolimatta. 

– Tuo laiva ei olisi kääntynyt ilman sitä, että Lasch on tällä hetkellä kovassa vireessä. Hän on inspiroitunut pelaamaan. Voitoilla on tietyllä tavalla lääkevaikutus, Sihvonen suitsuttaa. 

Analyysi Pelicansin nousukiidosta runsain pelinäyttein höystettynä kohdasta 9.20 alkaen.

Lue myös:

    Uusimmat