Kohuttu SM-liigajoukkue kammottavassa syöksykierteessä – "Ei ole halua tai valmiutta"

Kohuttu SM-liiga-joukkue syöksykierteessä - Petteri Sihvonen näkee kriisin takana selvän ilmiön: "Ei ole valmiutta tai halua" 3:15
Petteri Sihvonen pohdiskeli syitä Pelicansin alkukauden ongelmille.

Pelicansin syöksykierre alkukaudesta on puhuttanut. MTV Urheilun asiantuntija Petteri Sihvonen arvioi SM-liigan viime kevään finalistin kriisiä Liigaviikko-ohjelmassa torstaina.

Pelicans on hävinnyt viimeiset kaksi liiga-otteluaan Jukureille ja Lukolle 0-4-lukemilla. Näistä Jukurit-peli oli lahtelaisten kotona.

Viime keväänä Liigan finaaleissa Tapparalle hävinnyt Pelicans vahvisti joukkuettensa ennen alkanutta kautta useilla kovan profiilin ulkomaalaisilla. Paluumuuttaja Ryan Laschin lisäksi Lahteen saapui Tshekin maajoukkuepuolustaja Michal Jordanin ja NHL:ssäkin kaksi ottelua pelanneen Filip Kralin kaltaisia nimimiehiä. Maalivahtiosastoa puolestaan vahvistettiin Leijonien kevään 2022 maailmanmestarivahdilla Jussi Olkinuoralla.

Samaan aikaan Ben Bloodin ja Anton Myllärin lähdöt veivät mukanaan annoksen kovuutta alakerrassa. Uutta puolustusta rakentaessa keskittyminen on siirtynyt kiekolliseen puoleen.

Sihvonen tunnistaa päävalmentaja Tommi Niemelän valitseman suunnan. Muutoksen läpivieminen vie aikansa.

Mistä Sihvonen uskoo Pelicansin kriisin johtuvan? Katso vastaus pääkuvan videolta.

–  Niemelällä kesti kolme vuotta rakentaa edellinen hieno tarina. Ei se tapahdu kolmessa viikossa, Sihvonen arvioi Liigaviikossa.

– Pelicansilla ei ole tällä hetkellä halua tai valmiutta kamppailla.

Pelicans on voittanut kuudessa ensimmäisestä Liiga-ottelustaan kaksi. Lahtelaiset kohtaavat viikonloppuna kotonaan Sportin perjantaina ja HIFK:n vieraissa päivää myöhemmin.

Voit katsoa Liigaviikon kokonaisuudessaan alla olevalta videolta.

Odotetun paikallisderbyn aika: Tappara ja Ilves iskevät yhteen 15:57
MTV:n Liigaviikko-ohjelma pureutuu SM-liigan viikon tärkeimpiin aiheisiin.

 

Lue myös:

    Uusimmat