SM-liigan tänään alkavassa puolivälieräsarjassa rajun taistelun enteet– ”En usko että selvitään ilman ylilyöntejä”

Asetelma Lahden Pelicansin ja Helsingin IFK:n välisen jääkiekon SM-liigan puolivälieräsarjan alkuun on äärimmäisen jännitteinen. MTV Urheilun asiantuntija Petteri Sihvonen odottaa pitkäksi ennustamansa sarjan sisältävän melko varmasti myös ylilyöntejä.

Pelicans ja HIFK ovat kummatkin pelanneet erittäin hyvin kotikaukaloissaan, ja vierasvoittojen hakeminen kiihkeätunnelmista halleista on kummallekin ison työn takana.

Kun molempien kokoonpanot pitävät sisällään paljon kuumapäisiä pelaajia ja vaihtopenkkien takaa löytyvät Pelicansilla Ville Nieminen ja Pasi Nurminen sekä HIFK:lla Jarno Pikkarainen, ottelusarjasta on lupa odottaa tapahtumarikasta.

Sihvonen muistuttaa, että monesti näissä tilanteissa joukkueet ovat odotuksien vastaisesti tulleet kaukaloon kyttäilyasetelmissa, mutta tässä sarjassa hän ei usko näin tapahtuvan.

– Nyt kaikki merkit ovat sellaiset, etten usko, että Ville Nieminen ja Pasi Nurminen lähettävät joukkojaan pelaamaan jotenkin eri tavalla. He ovat löytäneet sen kotipelaamisen tavan, Sihvonen toteaa Pelicansin aggressiivisesta pelitavasta.

– Ja tämähän on IFK:lle semmoinen hetki, että ensimmäisessä pelissä voi vähän koetella rajoja. Ylipäätään en usko, että sarjassa selvitään ilman jonkunlaisia ylilyöntejä yksittäisissä peleissä, kun sitä voittoa haetaan jostain pienistä marginaaleista, Sihvonen miettii.

Ville Nieminen lähtee ensimmäistä kertaa pudotuspeleihin valmentajana:"Toivomuskaivoon ei kannata vettä kantaa" 3:49
Pelicansin päävalmentajan Ville Niemisen mietteitä tulevasta pudotuspelisarjasta.

Lue myös:

    Uusimmat