Liigaviikko: Näin Ilvestä viedään – Petteri Sihvonen ihastui KalPan oveluuteen: "Valtavan hienosti asiat"

Sihvonen: Näillä elementeillä KalPa on vienyt Ilvestä 9:59
Näin KalPa on onnistunut viemään Ilvestä SM-liigan pudotuspeleissä – Petteri Sihvonen käy läpi kuopiolaisten salaisuuden Liigaviikossa.

Yhtenä suurimmista mestarisuosikeista SM-liigan pudotuspeleihin lähtenyt Ilves on kohdannut puolivälierissä vastuksen, joka uhkaa pilata tamperelaisten kauden jo kevään kynnyksellä. MTV Urheilun asiantuntija Petteri Sihvonen kertoo, miten KalPa on tempussaan onnistunut.

KalPa nousi keskiviikkona pelatussa neljännessä ottelussa päätöserässä tasoihin ja 3–2-voittoon. Ottelusarja on voitoin 3–1 katkolla kuopiolaisille pitkänäperjantaina Tampereen Nokia Arenassa.

Puolivälieräsarjan aikana on puhuttu paljon Ilveksen pelaajiin loppukaudesta iskeneestä täydellisestä henkisestä kipsistä ja päävalmentaja Antti Pennasen sapluunan hajoamisesta, mutta samalla on unohtunut, mitä tulokasvalmentaja Petri Karjalaisen KalPa on tehnyt sarjassa oikein.

– KalPa liikkuu, pientä ovelaa syöttöä. He ovat olleet tosi vahvoja hyökkäysalueella. Pikku lähisyötöt siirtyvät myös ylivoimapeliin, jotta he saavat sen rauhoitettua. Tässä on valtavan hienosti asiat kunnossa, MTV Urheilun asiantuntija Petteri Sihvonen listaa katsellessaan videonäytteitä KalPan pelaamisesta.

Liigaviikossa käsitellään myös muiden pudotuspelisarjojen asetelmat ennen torstain kierrosta. Elääkö Ville Peltonen HIFK:ssa enää oman legendansa ansiosta? Rikard Grönborgin Tappara ei ole puolestaan Jussi Tapolan Tapparan veroinen.

Liigaviikko: Ilves, HIFK ja Jukurit veitsi kurkulla 30:33
Liigaviikko: Ilves, HIFK ja Jukurit veitsi kurkulla seuraaviin puolivälieräotteluihin.

Lue myös:

    Uusimmat