SM-liigassa loistaa kaksi kirkasta tähteä – vuolaat kehut hurjavireiselle NHL-lainalle: "Loistava pelaaja"

Jääkiekon SM-liigakauden alkuhetkillä on nähty muutamia hyvinkin iloisia tarinoita. Esiin ovat nousseet muun muassa Vaasan Sportin maalivahti Rasmus Reijola ja Mikkelin Jukureiden NHL-laina Vitali Abramov.

Jälkimmäisenä mainittu Abramov pelaa Mikkelissä siihen asti kunnes uuden NHL-kauden harjoitusleirit alkavat. Venäläishyökkääjä on Ottawa Senatorsin sopimuspelaaja.

MTV Urheilun jääkiekkoasiantuntija Petteri Sihvonen on vakuuttunut Abramovista, joka on paukuttanut kahteen otteluun peräti neljä maalia.

– Katsoin kaikki hänen vaihtonsa näistä kahdesta pelistä, joissa hän on ollut mukana. Hän on aika hyvä yleispelaaja, Sihvonen sanoo ja analysoi perään:

– Hän on sopeutunut hyvin Jukureiden pelitapaan. Pienikoinen hyökkääjä, hyvä maalintekijä, joka pystyy suojaamaan kiekkoa kokoonsa nähden erittäin hyvin. Hän taitaa viisikkopelin ja hän on yllättävän näppärä maalinedustalla nopeiden käsiensä kanssa.

– Jukureiden pelikirja oli hyvässä kunnossa jo kauden ensimmäisissä peleissä. Sieltä puuttui kuitenkin tämmöinen Abramovin kaltainen viimeistelijä, joka tuo sen tuloksen. Hän pystyy harhauttamaan, murtautumaan alueelle ja vastaamaan fyysiseen peliin. Loistava pelaaja. Hieno poiminta Jukureilta, Sihvonen hehkuttaa.

Luukut kiinni

Toinen iloinen tarina tulee Sportin suunnalta. Vaasalaisjoukkueen maalilla Rasmus Reijola, 27, on torjunut tällä kaudella kolmessa ottelussa. Ja kaikista näistä on irronnut nollapeli.

– Hän on vähän tämmöinen myöhäisherännäinen tapaus, Sihvonen kuvailee.

Reijola vieraili nuorempana Pohjois-Amerikassa NCAA-yliopistosarjassa. Sieltä hän palasi Suomeen kaudeksi 2017–18, jolloin hän edusti Mestis-seura RoKia.

Rovaniemeltä matka jatkui HPK:hon, jossa hän ei pystynyt kuitenkaan nappaamaan ykköstorjujan asemaa haltuunsa.

Risto Dufva (Sportin päävalmentaja) teki psykologisesti nerokkaan ratkaisun. Dufva laittoi Reijolan tolppien väliin HPK:ta vastaan, jolloin Reijolalla oli kovasti näyttöhaluja. Ja hän oli mies paikallaan.

 – Nollapeli ja nyt hän on tekemässä huikeaa historiaa.

– Hän on perustaitava maalivahti. Risto ja Rasmus ovat pistäneet luukut kiinni. Siinä on Sportin hyvä pelata, Sihvonen miettii.

Lue myös:

    Uusimmat