SM-liigaan saapuu kaksi nimekästä NHL-lainaa – Petteri Sihvosen huomio kääntyy mestarivahtiin: "Aika kova jätkä"

13:14
Liigaviikossa tartuttiin JYPin ahdinkoon, HPK:n vahvistumiseen kovilla nimillä ja Jukurien katseita kääntäneeseen komeettaan.

Jääkiekon SM-liigassa HPK teki nimekkäitä NHL-lainahankintoja, kun Kristian Vesalainen ja Emil Larmi palaavat Hämeenlinnaan. MTV Urheilun jääkiekkoasiantuntija Petteri Sihvonen nostaa esille erityisesti Larmin, joka voi kääntää HPK:n suunnan.

MAINOS

Kaikki SM-liigan ottelut C Moressa!

Ilves-Tappara Sub-kanavan tv-otteluna perjantaina 23.10. klo 18 alkaen.

Kaksikosta Vesalainen, 21, edusti HPK:ta kauden 2016–17 loppuvaiheilla sekä seuraavan kauden ensimmäisellä puoliskolla.

24-vuotias Larmi teki puolestaan ison läpimurtonsa nimenomaan HPK:n riveissä. Larmi torjui seuran Suomen mestariksi keväällä 2019.

Tämän jälkeen hän suuntasi Pohjois-Amerikkaan Pittsburgh Penguinsin organisaatioon.

– Larmi on poikkeustapaus. On tietenkin jännä nähdä, että miten hän pääsee rytmiin, koska hän ei ole pelannut vielä tällä kaudella. Mutta hän on voittava maalivahti. Hänellä on luonnetta kääntää yksittäisiä pelejä omin toimin. Alleviivaan, että Larmi on aika kova jätkä, MTV Urheilun jääkiekkoasiantuntija Petteri Sihvonen sanoo Liigaviikko-ohjelmassa.

Sihvonen pitää siitä, miten HPK päätti reagoida vaikean alkukauden jälkeen. HPK on tällä hetkellä sarjassa viimeisenä. Kerho on napsinut alkukauden seitsemästä ottelusta vain kolme pistettä.

– Nyt HPK:n nuori päävalmentaja Matti Tiilikainen ei joudu tilanteeseen, jossa hänen asemansa kyseenalaistetaan. Nyt he päättivät hakea vahvistuksia, ja nyt he saivat tuttuja poikia.

– Kaikkinensa nämä hankinnat olivat hienoja vetoja Mika Toivolalta (urheilujohtaja) ja HPK:n organisaatiolta, Sihvonen sanoo.

Sihvonen uskookin, että erityisesti Larmi voi kääntää HPK:n suunnan.

– Heillä on pelillisesti parantamisen varaa ja ehkä maalivahtipelaaminen ei ole ollut sellaista, mikä olisi antanut joukkueelle tukea. Nyt on mielenkiintoista nähdä, että mitä tapahtuu, kun he palaavat pienen tauon jälkeen takaisin kehiin. Millaisen piristysruiskeen he näistä hankinnoista sitten saavatkaan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja