SM-liigan tähti kantaa Pelicansin menestyshaaveita niskassaan, mutta onko taakka jo liian suuri kannettavaksi? – "Ei pysty yksin tätä nuijimaan"

SM-liigan pudotuspelit käyntiin – asiantuntija Petteri Sihvonen ennakoi jännittävät asetelmat 3:48
Videolla Petteri Sihvonen ennakoi SM-liigan pudotuspelejä.

Pelicansin tähtihyökkääjä Hannes Björninen on ollut tällä kaudella yksi SM-liigan parhaista pelaajista. C Moren jääkiekkoasiantuntija Ismo Lehkonen pelkää Björnisen jäävän liian yksin Pelicansin ja TPS:n välisessä ottelusarjassa.

Björninen on kantanut suurta vastuuta läpi kauden. SM-liigan eliittiin lukeutuva hyökkääjä pelasi varsinkin runkosarjan lopulla valtavia minuutteja Pelicansin hyökkäyksessä. Pelicansin menestyshaaveet kulminoituvat pitkälti Björniseen, mutta yksin 25-vuotias kippari ei pysty TPS:ää kaatamaan.

– Tämä on harmillista Pelicansin kannalta, että heillä on loukkaantuneita kavereita. Minun silmissäni sarjan ylivoimaisesti paras pelaaja on Hannes Björninen. Tässä on Björniselle sellainen haaste, ettei hän yksin pysty tätä nuijimaan, Lehkonen summaa.

TPS:n sentteriosasto on rautainen. Juuso Pärssinen, Ruslan Ishakov, Juhani Jasu ja Petteri Wirtanen muodostavat niin laadukkaan sentterinelikon, että sarjan parhaimpiin aloittajiin lukeutuva Björninen tarvitsee tukea muiltakin.

– Tämä on tosi kova nakki Björniselle operoida yksin tuossa keksikaistalla. Sen takia hän tarvitsee Sakke Hämäläisen parantamaan runkosarjasta ihan älyttömästi. Artturi Toivola on kuitenkin pelannut jo pitkään SM-liigaa. Hänen pitäisi pystyä nuijimaan vaihdosta toiseen Wirtanen ja Jasu. Se antaisi Björniselle happea, ettei hänen tarvitse pelata kahtena päivänä 30 minuuttia peliä kohti. Siinä pelataan kuitenkin tuplapelit maanantaina ja tiistaina. Pahoin pelkään, ettei tuo yksinkertaisesti riitä, Lehkonen pohtii.

TPS:n nuorilla tähdillä näytönpaikka

TPS:n suurimman syömähampaan on muodostanut runkosarjassa komeasti esiintynyt ykkösketju Pärssinen, Markus Nurmi ja Lauri Pajuniemi. Vahvaa taustatukea nuorelle tähtikolmikolle ovat antaneet myös taitava venäläishyökkääjä Ruslan Ishakov ja maalitykki Josh Kestner.

Pudotuspelit ovat kuitenkin aivan eri pelejä kuin runkosarjakamppailut. Runkosarjassa loistaneiden nuorukaisten on nostettava tasoaan pudotuspeleissä entisestään menestyksen takaamiseksi. Kaikki työ on tehtävä joukkueen etua ajatellen.

– Heidän täytyy nousta rappusia kaksi porrasta ylöspäin, jotta tähän matkaan ei tule yhtään takkuisuutta. Kokenut osasto hoitaa oman ruutunsa varmasti hyvin. Se vaatii sen, että TPS:n nuoret hyökkääjät pelaavat ihan eri tasolla. Ei mitään pisteiden metsästys jääkiekkoa, vaan hyvää yhteistyöaktiivista kiekollista pelaamista. Yksin kuskaaminen ei ole se ratkaisu, Lehkonen painottaa.

Myös nuoret puolustajat Eemil Viro, Ruben Rafkin ja Aleksi Anttalainen joutuvat todistamaan arvonsa pudotuspeleissä. Runkosarjan iloisia peliesityksiä on pudotuspeleissä enää turha muistella.

– Heidän täytyy tulla nyt voittaviksi pudotuspelipelaajiksi heti. Nuorilla pelaajilla se on helpommin sanottu kuin tehty. Se asennoituminen, paneutuminen peliin ja yksittäiseen vaihtoon osallistuminen, mikä runkosarjassa oli, ei tässä nyt riitä. Heidän pitää pystyä pelaamaan ihan eri tasolla kuin runkosarjapelissä. Muuten voi tulla heille paniikki, Lehkonen korostaa.

– Heillä on noin kymmenen tämäntyylistä pelaajaa. Jos he huomaavatkin, että me olemme täällä selviytymässä ja tuleekin tasainen peli. Silloin TPS:n stressileveli nousee.

Lehkosen arvio: TPS jatkoon voitoin 3-0.

Puolivälierät käynnistyvät maanantaina 19. huhtikuuta. Kaikki ottelut nähtävissä cmore.fi-suoratoistopalvelussa.

Kello 16.00
Lukko - Ilves
TPS - Pelicans

Kello 18.30
HIFK - Kärpät
Tappara - KalPa

Lue myös:

    Uusimmat