Kärpillä yksi valtava huolenaihe HIFK-sarjan alla, Ismo Lehkoselta painava huomio – "Olivat ihan vapaamatkustajina"

3:48
Videolla Petteri Sihvonen ennakoi SM-liigan pudotuspelejä.

HIFK ja Kärpät kohtaavat mielenkiintoisessa puolivälieräsarjassa. C Moren jääkiekkoasiantuntija Ismo Lehkonen nostaa Kärppien pelistä esiin suuren huolenaiheen.

Otteluparin asetelmat ovat selkeät. Runkosarjassa toiseksi sijoittunut HIFK on sarjan ennakkosuosikki, jonka Kärpät haluaa kaataa. Otteluparin sisällä nähdään kaksi erillistä taisteluparia. HIFK:n konkarit vastaan Kärppien konkarit ja HIFK:n nuoriso vastaan Kärppien nuoriso.

Tyylipuhtaasti Sportin pudotuspelien avauskierroksella kaatanut Kärpät eteni puolivälieriin kokeneiden konkareiden johdolla. Juhamatti Aaltonen, Mika Pyörälä, Jussi Jokinen, Cody Kunyk ja Shaun Heshka ovat kantaneet keväällä suurta vastuuta.

– Loppukaudesta Kärpät tukeutui täysin Aaltoseen, Pyörälään, Jokiseen, Kunykiin ja Heshkaan. Jos he olisivat olleet pois, Kärpät olisi ollut ihan lirissä, C Moren jääkiekkoasiantuntija Ismo Lehkonen toteaa.

Lehkonen nostaa Kärppien tilanteesta suuren huolenaiheen. Joukkueen nuoret pelaajat ovat olleet kevään edetessä täysin sivustakatsojan asemassa.

– Nuoriso-osasto oli loppukaudesta ihan vapaamatkustajina. He olivat oikeastaan ihan fanipoikia. He katsoivat sivusta, että voisitteko hoitaa meidät seuraavalle kierrokselle. Niin siinä kävi.

Otteluparin suurin ero saattaakin muodostua juuri Kärppien nuorten pelaajien heikkojen esitysten vuoksi. HIFK:n kaataminen vaatii onnistumista myös muilta kuin Pyörälältä, Jokiselta ja Aaltoselta, sillä HIFK:n kalustosta löytyy kokeneiden pelaajien lisäksi laatua myös nuorisokaartista.

– Kun mennään Kärppien ja HIFK:n nuoriso-osastoon, siinä se ero alkaakin tulemaan. Mulla on aika vahva kutina, että tämä HIFK:n vastaava osasto ajattelee jo lähtökohtaisesti, että me pesemme lumipesulla joka vaihdossa noita. Me annamme noille tukkapöllöä niin että lävähtää. Heidän itseluottamuksensa on ihan eri tasolla kuin Kärppien vastaavilla, Lehkonen paaluttaa.

HIFK:n nuorisokaartin suurin tähti on Anton Lundell, joka lähtee pudotuspeleihin täysin poikkeuksellisista asetelmista. Helmikuussa pelatussa Ruotsin EHT-turnauksessa koronavirukseen sairastunut Lundell on pelannut viimeisen kahden kuukauden aikana vain kaksi ottelua.

Runkosarjan viimeisissä otteluissa kentällä nähtiin Lundell, joka oli kaukana kauden parhaasta vireestään. Tosipeleihin hyppääminen on pelituntuman puutteen vuoksi suuri haaste.

– Helppoahan se ei ole. Onneksi Lundell sai pari peliä alle. Se oli aika tahmean oloista. Rytmit ja toisteisuus olivat kadoksissa. Kaksi peliä auttoi. Hän on pystynyt parisen viikkoa jumppaamaan tuota juttua, Lehkonen toteaa.

Lundell on pelaaja, jonka niskaan on HIFK:nkin osalta lastattu suuria odotuksia. Nuoren hyökkääjän odotetaan olevan joukkueensa kantavia voimia menestysjahdissa. Lehkonen uskoo täysin, että kaukalossa nähdään vahva ja kunnianhimoinen Anton Lundell.

Lundell on niin kova kilpaurheilija, että hän osaa heittäytyä yksittäiseen vaihtoon. Mulla on vahva usko, että tulemme näkemään nälkäisen ja hyvin liikkuvan Lundellin, joka johtaa omaa linjaansa erittäin laadukkaasti.

Pystyykö Kärpät hyydyttämään HIFK:n hyökkäyspelin?

Vaikka Kärpät lähteekin ottelusarjaan altavastaajana, on silläkin omat keinonsa HIFK:n hyydyttämiseksi. Lehkonen uskoo, että Kärpät pyrkii jäädyttämään HIFK:n hyökkäyspelin samalla tavalla kuin se teki Sportiakin vastaan.

– Isoin kysymysmerkki on, kun Kärpät tylsytti ensimmäiseen puoleentoista erään Sportin passiivisella Meidän pelillä, niin jos HIFK:lla ei ole hyökkäyspeliin esittää mitään muuta kuin Sportilla, Kärpillä on ensimmäisessä pelissä mahdollisuus, Lehkonen sanoo.

– Se, mistä se voi jäädä kiinni, on HIFK:n toisteinen hyökkäyspelaaminen. Jos se on yhtä yksinkertaista kuin Sportilla, voi olla, että ensimmäisessä pelissä Kärpillä on ryöstön paikka.

Lehkosen arvio: HIFK jatkoon voitoin 3-0

Puolivälierät käynnistyvät maanantaina 19. huhtikuuta. Kaikki ottelut nähtävissä cmore.fi-suoratoistopalvelussa.

Kello 16.00
Lukko - Ilves
TPS - Pelicans

Kello 18.30
HIFK - Kärpät
Tappara - KalPa

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja