SM-liigan hyökkääjäkomeetta antaa itselleen raippaa – lausuu puolivälieristä varoittavia sanoja

Pudotuspeleihin valmistautuva HPK:n Teemu Turunen on murtautunut tällä kaudella toden teolla SM-liigan eliittiin. Vaikka 23-vuotias hyökkääjä taisteli viimeiseen asti pistepörssin voitosta, hän ei ole kuitenkaan runkosarjan loppuunsa tyytyväinen.

Helmi-maaliskuussa pelattuihin runkosarjan viimeiseen 14 peliinsä Turunen painoi pinnat 2+7=9, mikä ei riittänyt aivan siivittämään häntä pistepörssin ykköseksi. Turunen sijoittui kuitenkin pörssissä 54 (20+34) pisteellään komeasti kolmanneksi, vain kolmen pinnan päähän kärkikaksikosta, KooKoon Malte Strömwallista ja Kärppien Ville Leskisestä.

Samettikätinen Turunen petrasi pistesaldoaan edellisestä kaudesta peräti 22 paunalla. Turunen sanookin, ettei pörssivoiton meneminen muualle harmittanut.

– Ei mua ottanut päähän. Strömwall ja Leskinen ovat aika kovia. Ei jäänyt hampaankoloon, Turunen sanoo MTV Urheilulle.

Mutta. Itsekriittinen Turunen näkee pelissään paljon parannettavaakin.

– Runkosarjan loppu ei ollut niin hyvää mua kuin mitä pystyn pelaamaan. Paljon jäi parannettavaa, muun muassa puolustuspelaamiseen. Myös hyökkäyspäähän pitää tuoda enemmän tehoja kuin mitä loppukaudesta, ja on siellä kamppailujakin muun muassa, Turunen listaa.

Helsinkiläislähtöinen taituri maalaa vahvan kuvan siitä, millaista "Temeä" hän haluaa pudotuspeleissä tarjota.

– Sellaista, joka jaksaa taistella ja toteuttaa sitä meidän pelitapaamme, puolustaa hyvin ja sivussa tehdä joitain pisteitäkin. Kokonaisvaltaisesti hyvää pelaamista.

Taitava TPS

Viidenneksi runkosarjassa sijoittunut HPK saa puolivälierissä vastaansa runkosarjanelosen TPS:n. Runkosarjassa TPS kellisti hämeenlinnalaiset kolmesti, mutta HPK vei viimeisimmän koitoksen maaliskuussa kotonaan maalein 4–2.

Turunen lausuu edessä olevista otteluista TPS:n myötä varoittavia sanoja.

– Hyvä joukkue. Tosi taitavia pelaajia. Saa olla kyllä hereillä alusta asti. Tämä on sinällään hyvä tsäänssi meille; meillä on itseluottamus korkealla. Pelattiin hyvin runkosarjan loppu, ja siitä on hyvä jatkaa. Tosi innoissaan lähdetään haastamaan TPS:ää.

Turuselle tuttuakin tutumpana nimenä TPS:ssä viilettää Oula Palve, joka siirtyi turkulaisvahvuuteen viime kauden lopussa Hämeenlinnasta. Turunen ehti pelata hänen kanssaan vuodesta 2014 viime kevääseen – ensin kaksi kautta Mestistä Jukureissa ja sitten SM-liigaa HPK:ssa.

Palve takoi niin ikään tämän kauden runkosarjassa komeaa jälkeä. Palveen saldona oli 51 pinnaa, ja hän on pelannut Turusen tavoin tällä kaudella neljä ensimmäistä A-maajoukkueotteluaan.

Pysyykö Palve pudotuspeleissä aisoissa?

– Toivottavasti pysyy, vaikkakin turha on lähteä yhtä miestä metsästämään sieltä. Heillä on paljon hyviä pelaajia, Oula myös. Kyllä siinä saa hereillä olla muun muassa heidän ylivoimansa aikana, Turunen varoittelee.

Ytimeen

HPK:n aseeksi Turunen arvioi aktiivisen pelityylin. Hämeenlinnalaisjoukkue on vahva nopeissa suunnanmuutoksissa.

– Jaksetaan kärsivällisesti pelata sitä meidän hyvää peliämme, mitä olemme koko runkosarjan pelanneet. 

Kummempia erityisvalmisteluja Turusella ei ole pudotuspeleihin ohjelmassa.

– Pitää vaan keskittyä yhteen peliin ja yhteen vaihtoon aina. Ei voi yhtään ajatella pidemmälle. Elää hetkessä ja nauttii.

Keskittymisestä tullee toki keväällä intensiivisempää ja pieni ekstralatauskin pudotuspeleihin napsahtaa mukaan.

– Ei halua, että yhtään peliä tai vaihtoa menee ohi. Pitää koko ajan olla ytimessä.

Työntekoa jatkaen

Viime kausi lipesi HPK:lta jossain määrin vihkoon, kun hämeenlinnalaisorkesteri jäi pudotuspelien ulkopuolelle 12. sijalle. Toissa kaudella runkosarjaviitonen HPK sen sijaan tahkosi puolivälierissä tasaisesti JYPiä vastaan ja taipui otteluvoitoin 3–4. Turusen sanat nykyisestä HPK:sta ovat positiivisia tuon kauden pudotuspeli-HPK:hon verraten.

– Nyt on vähän nuorempi joukkue ja sitä kautta tällä kaudella on ollut enemmän työntekoa. Se on ollut hyvällä tasolla. Pidetään siitä kiinni, että jaksetaan painaa töitä koko 60 minuuttia – niin pitkälle kuin pudotuspelit menevätkin. Samaa jääkiekkoahan se on loppupeleissä.

Tämän kauden HPK on keski-iältään 24,8-vuotias, kun vielä toissa kaudella keski-ikänä oli 26,2 vuotta. Yksi on varmaa: nuoruuden innosta ja raikkaudesta homma ei jää kiinni.

TPS–HPK-puolivälieräsarja käynnistyy huomenna torstaina Turussa kello 18.30.

Lue myös:

    Uusimmat