SM-liigan superyllättäjä mullistavassa maalitahdissa – katso, miten komeasti hänen osumansa syntyvät

Ruotsalaishyökkääjä Sebastian Wännström, 30, on SM-liigan pelätyin maalitykki. Ässät pääsi iskemään todelliseen kultasuoneen, kun Leksand purki hänen sopimuksensa. MTV Urheilu niputti hänen kauden komempia osumiaan ja kyseli kehitysjohtaja Tommi Kerttulalta hänen taustoistaan. 

Kävi Ässien pudotuspelihaaveille miten tahansa, kaudesta 2020–21 jää muistiin ainakin yksi hyvä asia. 

Ruotsalaishyökkääjä Sebastian Wännströmistä ei hirveästi kohistu kauden alla, mutta hän on ylittänyt ainakin tehomielessä kaikki odotukset. 

Wännström johtaa maalipörssiä ylivoimaisesti 26 maalilla. Hänellä on hyvät mahdollisuudet yltää Janne Lahden kaudella 2010–11 iskemään 37 osumaan, mikä on tämän vuosituhannen suurin maalimäärä SM-liigassa. 

Sopimuksen purku koitui Ässien eduksi

Ässien kehitysjohtaja Tommi Kerttula näki Wännströmin jo aikanaan nuorten MM-kisoissa, ja hän on seurannut hyökkääjän otteita vuosia SHL:ssä. 

Wännström ajautui elokuussa Leksandissa kokoonpanon ulkopuolelle, ja osapuolet päätyivät purkamaan sopimuksen. Ässät sai kiinnitettyä hänet melko edullisesti, koska ruotsalaisseura maksoi osan palkasta. 

– Lähtö kauteen ei ollut optimaalinen, kun maa ja joukkue vaihtuivat. Hän oli 14 päivää hotellissa karanteenissa, Kerttula kertoi MTV Urheilulle. 

Monipuolinen maalintekijä

Wännströmin lahjakkuus on ollut toki selvillä jo aiemminkin, mutta tämä kausi on ollut hänelle iso loikka ylöspäin. St. Louis Bluesin toisen kierroksen varaus kävi kokeilemassa Pohjois-Amerikan farmisarjoissa ilman suurempaa menestystä. 

Laukaus on ollut aina hyökkääjän isoin ase, mutta hän on osoittanut pystyvänsä tekemään maaleja monilla eri tavoilla. 

Osumista 11 on syntynyt ylivoimalla, jossa hänen laukauksensa pääsee oikeuksiinsa. Yhtä lailla hän on näyttänyt pystyvänsä viimeistelemään suoria hyökkäyksiä tasakentällisin ja runnomaan sisään paluukiekkoja. 

Sikäli Wännströmin pelaajaprofiili on monipuolisempi kuin esimerkiksi TPS:n John Kestnerin, joka elää loistavalla kudillaan

Kerttula kehuu Wännströmin maalintekijän kykyjä, mutta eniten hän on ilahtunut siitä, että kokonaisvaltainen peli on kehittynyt kauden aikana. 

– Alkukaudesta Wännström toi meille pisteitä rankkareista, kun hän ei vielä pystynyt tuottamaan muuten joukkueelle niin paljon. 

Palkkapyyntö nousee rutkasti

Ässien pelaajahankinnalle kokeneen ruotsalaisen löytäminen on hyvä plussamerkki. Juuri hänenkaltaisiaan hieman halvemman hintaluokan ulkomaalaisia SM-liigaseurat hakevat. 

Wännströmin tilipussille onnistuminen tekee hyvää. Jatkaminen Ässissä on mahdollista, mutta palkka nousee joka tapauksessa. 

– Wännströmillä on halua jatkaa meillä, mutta pitää olla myös realistinen. Hänen palkkansa  kolmin-nelinkertaistuu tällaisen kauden jälkeen. SHL:ssä, KHL:ssä, ja DELissä pystytään maksamaan niin hyvin, ettei meidän kannata kilpailla rahalla. 

Kukaan tuskin tuomitsee Wännströmiä, jos hän lähtee kolmekymppisenä keräämään eläkerahoja rahakkaampiin sarjoihin. 

Kerttula näkeekin, että Wännströmin kaltainen haku toimii hyvänä referenssinä Ruotsin suuntaan. 

– Maineen saa menetettyä päivässä, mutta sen rakentaminen voi viedä pitkään. 

Katso yllä olevasta videosta, miten Wännström painaa kiekkoja verkon perukoille. 

Lue myös:

    Uusimmat