SM-liigan sarjakärki sai ikäviä uutisia Leijonien pelistä – Petteri Sihvonen: "Katastrofaalista"

Tulosruutu: Leijonat hävisi Sveitsille Karjala-turnauksen avausottelussa

Jääkiekon SM-liigaa johtava Rauman Lukko sai ikäviä uutisia Leijonien torstain EHT-ottelusta, kun Anrei Hakulinen loukkaantui pelin tiimellyksessä. Lukon mukaan Hakulinen on ”useita viikkoja sivussa”. MTV Urheilun jääkiekkoasiantuntija Petteri Sihvonen pitää takaiskua ”katastrofaalisena”.

Hakulinen jätti torstain Sveitsi-pelin kesken. Lukko tiedotti nopeasti, että seuran tähtihyökkääjä joutuu useiksi viikoiksi sivuun tositoimista. Lukon mukaan tarkempi toipumisaika selviää myöhemmin.

– Hakulinen pelasi todella hyvin tuohon poisjääntiin asti. Hän oli ihan Suomen parhaita pelaajia. Tuollaiset loukkaantumiset ovat olleet EHT-pelien ainoita varjopuolia jo vuosikausien ajan. Lukolle tuo on äärimmäisen katastrofaalinen juttu, MTV Urheilun jääkiekkoasiantuntija Petteri Sihvonen sanoo.

Hakulinen on iskenyt tällä kaudella Lukon paidassa 21 runkosarjaotteluun 21 (8+13) tehopistettä.

– Hän on kannatellut Lukkoa. Puhutaan kohtuuttoman kovasta kolauksesta. Jääkiekon jumalat pyllistävät nyt Hakulisen ja Lukon suuntaan. Tuo on suorastaan surullista, Sihvonen jatkaa.

Kehut Sveitsille

Leijonien maajoukkuekausi käynnistyi torstaina, kun se hävisi Sveitsille voittomaalikilpailun jälkeen 2–3.

Sihvosen mukaan Sveitsi otti voiton ”ansaitusti”.

– Leijonat lähti suvereenisti otteluun ja sai paljon hyökkäysalueen pyörityksiä aikaiseksi. Maalille toimitukset kuitenkin unohtuivat. Sveitsi puolusti ja iski jännän suunnitelmallisen avausmaalin. Sveitsi pelasi nopeita syöttöjä Leijonien maalin eteen ja hyödynsi niitä hienolla tavalla. Heillä oli enemmän panosta ja he selkeästi halusivat voittaa hallitsevan maailmanmestarin, Sihvonen perkasi, jatkaen:

– Sveitsi pelasi ehkä vähän yläkanttiin, kun taas Leijonat ei saanut hyödynnettyä alun momentumiaan. Sveitsin pelissä oli uusia, raikkaita tuulahduksia, joille voi nostaa hattua.

Leijonien turnaus jatkuu lauantain Tshekki- ja sunnuntain Ruotsi-kamppailuilla. Vastassa on kaksi hyvinkin kiehtovaa haastetta.

Lauantaina Jukka Jalosen Leijonat kohtaa Kari Jalosen Tshekin. Sunnuntaina Leijonat pelaa Ruotsia vastaan, joka operoi nyt uuden päävalmentajan (Sam Hallam) johdolla.

– Tiedän, että Jukka Jalonen ottaa nuo vahvoina, henkilökohtaisina haasteina. Kari Jalosen Tshekki voitti Leijonat viime kevään EHT-ottelussa pelaten Meidän peliä. Nyt heillä ei ole NHL-tähtiä sotkemassa pelisapluunaa. Jo tuo on todella kova ja mielenkiintoinen peli. Sen lisäksi on jännä nähdä, että onko Ruotsin peli muuttunut uuden päävalmentajan myötä. Uskoisin, että he pelaavat nyt vahvemman kiekkokontrollin kautta. Sen myötä ohjelmassa voi olla kaksi peliä, joissa suomalainen jääkiekkoilu saattaa maistaa omia lääkkeitään. Sen takia asetelma on hyvin mielenkiintoinen, Sihvonen povaa tulevasta.

Lue myös:

    Uusimmat