Leijonat teki suuren vaikutuksen Petteri Sihvoseen, vuodentakainen kyykytys on nyt kuitattu – "Tämä oli hieno kosto"

MTV Urheilun asiantuntija Petteri Sihvonen vaikuttui suuresti Leijonien peliesityksestä Karjala-turnauksen ensimmäisessä ottelussa.

Leijonat esiintyi Hartwall Arenan kaukalossa heti ensimmäisistä sekunneista lähtien isännän ottein. Suomi tyylitteli 3-0-voittoon nuoresta Venäjästä ilman suurempia ongelmia.

Päävalmentaja Jukka Jalonen sai Leijonat pelaamaan omannäköistä peliään heti kauden avausottelusta lähtien. Sihvosen mukaan Leijonien paletti oli Karjala-turnauksen avausottelussa kasassa paremmin kuin vuosiin.

– Jalonen oli valmistanut joukkueensa parilla harjoituksella ja hyvillä palopuheilla todella vahvaan iskuun. En muista näin keskittynyttä ja energistä alkua montaa kertaa nähneeni Karjala-turnauksessa. Heti pelissä näkyi Jalosen hakemia asioita tai ainakin niitä pyrkimyksiä, Sihvonen summaa MTV Urheilulle.

Venäjä pelaa viime vuoden tapaan Karjala-turnauksessa äärimmäisen nuorella joukkueella, jonka runko koostuu U20-maajoukkueen pelaajista. Viime vuonna Venäjän U20-joukkue löi Leijonia kuonoon tylysti 6-2-lukemin, mutta nyt oli Jalosen ja Suomen vuoro näpäyttää takaisin.

– Minun papereissani tämä oli kosto vuodentakaisesta. En usko kuitenkaan, että Jalonen on puhunut ja muistutellut määräänsä enempää, että vuosi sitten Venäjän nuorten joukkue kyykytti Leijonia. Nyt tämä oli sellaista isät-pojat-rallia, että alta pois, Sihvonen sanoo.

– Henkilökohtaisesti inhosin sitä peliä vuosi sitten, mutta tässä oli nyt hieno revanssi. Nyt ei annettu mitään saumaa nuorille ja taitaville venäläisille. Hieno kosto.

Vaikka Suomen peli kulki mallikkaasti myös tasaviisikoin, heilutti Leijonat torstaina maaliverkkoja vain ylivoimalla. Miro Aaltosen ja Sami Vatasen tähdittämä ylivoimakoostumus takoi jäällä tuhoisaa jälkeä.

– Hyvää peliä viidellä viittä vastaan koko ajan. Siinä vaivasi vähän tehottomuus, mutta monesti siinä käy niin, että hyvä ote siirtyy ylivoimapeliin. Aika maaginen oli Miro Aaltosen ja kumppaneiden ylivoima.

Vatanen taistelee olympiapaikasta

NHL:stä täksi kaudeksi takaisin Eurooppaan palanneilta Sami Vataselta ja Valtteri Filppulalta odotettiin ennakkoonkin jo paljon ja kokenut tähtikaksikko vastasi komealla tavalla huutoon.

Vatanen saalisti illan ottelussa kaksi syöttöpistettä ja Filppulakin onnistui maalinteossa. Pitkästä aikaa Leijonissa esiintynyt duo teki suuren vaikutuksen myös Sihvoseen.

– Oli mukava nähdä pitkästä aikaa Filppulaa ja Vatasta. Vatanen on ollut minulle vähän arvoitus Leijonat-pelaajana. Hän ei oikein sopeutunut "Meidän peliin". Nyt näytti, että pelasi viimeisen päälle sitäkin.

– Filppula on kovassa kunnossa. Pelipää toimii, nopeat kädet ja pystyy näköjään luistelemaankin, Sihvonen summaa.

Käynnissä oleva kiekkokausi on Leijonien näkökulmasta huippumielenkiintoinen, sillä edessä siintävät NHL-pelaajien tähdittämät olympialaiset ja Suomessa pelattavat MM-kotikisat.

Odottaa sopii, että Leijonien olympiajoukkue koostuu pitkälti NHL-pelaajista, mutta ainakin puolustusosastolle löytyy ehdokkaita myös Euroopan kiekkokaukaloista. 30-vuotias Vatanen osoitti heti Karjala-turnauksen avausottelussa, ettei ainakaan häntä sovi unohtaa olympiakeskustelusta.

– Tämä nosti merkittävästi hänen osakkeitaan. Se on ihan selvä, että Jalonen katsoi tarkasti, pelaako hän pelitavan mukaan ja onnistuuko muuten. Olen ihan varma, että tämä vaikuttaa myönteisesti.

Sihvonen kuitenkin korostaa, ettei nuorekas Venäjä tarjonnut välttämättä kovinta mahdollista testiä Vataselle ja muille olympiapaikkaa jahtaaville.

– Täytyy katsoa vielä Tshekki- ja Ruotsi-pelit, kun tässä oli tämä isät ja pojat -asetelma. Siitä huolimatta hän ilmoittautui mukaan kärkylle olympiajoukkueeseen.

Lue myös:

    Uusimmat