Leijonille nokkaan maajoukkuekauden avausottelussa

Tulosruutu: Leijonat hävisi Sveitsille Karjala-turnauksen avausottelussa

Suomen miesten jääkiekkomaajoukkueen kausi alkoi tappiolla, kun se hävisi Sveitsille Turun EHT-turnauksen avausottelussa lukemin 2–3.

Sveitsi siirtyi kamppailun avauserässä johtoon, kun Sven Andrighetto jäi vapaaksi maalinedustalle. Ex-NHL-hyökkääjä löi kiekon vuodenvarmasti Harri Säterin selän taakse.

Leijonien näyttävä tasoitus syntyi toisen erän alkuhetkillä, kun Antti Suomela rakenteli ja Jere Innala paukutti kiekon ylänurkkaan.

Suomi tuli vahvasti myös kolmanteen erään, kun Jere Karjalainen iski johtomaalin ajassa 43.57.

Sveitsi ei luovuttanut. Roger Karrer läväytti Säterin nokan edestä 2–2-tasoitusmaalin.

Taisto eteni jatkoajalle, jossa Leijonien kulttihyökkääjä Marko Anttila oli nousta sankariksi. Anttilan näyttävät veivailut eivät tuottaneet kuitenkaan ratkaisua.

Voittomaalikilpailussa Sveitsin Damien Riat naulasi kiekon tyylillä ylänurkkaan. Kun Petteri Lindbohm epäonnistui omassa yrityksessään, voitto meni Sveitsille.

Leijonat kohtaa lauantaina Tshekin ja sunnuntaina Ruotsin.