SM-liigan puolivälierät pyörähtävät käyntiin herkkupaloilla – HIFK:lle elintärkeä apu sairastuvalta

Jääkiekon SM-liigan puolivälierät alkavat torstaina. Kiekko tippuu illalla Lahdessa ja Turussa.

​​​​​​​

Pelicans–HIFK

Ennakkoon mielenkiintoisin ottelusarja. Lahden Pelicans sijoittui runkosarjassa sensaatiomaisesti kolmanneksi, Helsingin IFK puolestaan vaikeuksien kautta kuudenneksi.

Joukkuiden välillä on ainakin jonkinasteinen viha-rakkaus-suhde. Se on näkynyt jo runkosarjassa, jossa jokainen joukkueiden välinen kohtaaminen oli viihdyttävä.

Pelitavallisesti asetelma on myös mielenkiintoinen. Pelicans on yksi sarjan vaarallisimmista riistojoukkueista, etenkin kotikaukalossaan. IFK pystyy myös vahvaan riistopelaamiseen, mutta Pelicans on tässä asiassa edellä.

Pelicans pystyy myös laadukkaaseen kiekkokontrollijääkiekkoon. Lahtelaiset ovat parhaimmillaan, kun pääsevät pelaamaan laadukasta kiekkokontrollia vauhdikkaasti edeten. Lahtelaiset luottavat lyhytsyöttöpeliin, jonka myötä myös koko viisikko on tiiviinä.

IFK pelaa myös kiekkokontrollijääkiekkoa, jossa kiekko on vallan väline. Peliä rytmitetään kiekkokontrolliteoin, mutta helsinkiläiset ovat pyrkineet avaamaan peliä nopealla rytmillä, jopa tilanteissa, joissa se ei olisi pelin virtauksen kannalta järkevää.

Ottelusarjan yksi ratkaisukohta on se, kumpi pääsee laadukkaammin toisen aggressiivisen paineistuspelaamisen kiekon kanssa hyökkäykseen. Tämä korostuu etenkin IFK:n avauspelaamisessa.

Tähän IFK saa elintärkeän avun, kun joukkueen ykköspuolustaja Teemu Eronen palaa kokoonpanoon. Näin ollen Aleksi Laakso on sivussa. Hyökkääjä Iikka Kangasniemi on edelleen sivussa.

TPS-HPK

Ennakkoon pudotuspelien ehkä mielenkiintoisin ottelusarja taktisesta näkökulmasta. TPS sijoittui runkosarjassa neljänneksi, kun taas Hämeenlinnan Pallokerho oli viides.

Molemmat joukkueet luottavat kiekkokontrollijääkiekkoon, mutta eri painotuksin. TPS hyökkää perinteisemmin tiiviillä viisikolla, jokaista kaistaa hyväksi käyttäen. HPK hyökkää niin ikään tiiviillä viisikolla, mutta pelaajat eivät luistele jatkuvasti perinteisiä kaistoja pitkin.

TPS luottaa puolustuspelaamisessaan hieman enemmän trap-pelaamiseen, kuin HPK, joka puolustaa laadukkaasti eteenpäin. HPK on vahva riistojoukkue ja hämeenlinnalaisten päätypelaaminen on sarjan parhaimmistoa.

Etenkin joukkueiden edellisessä kohtaamisessa HPK pystyi riistojen ja päätypelaamisen kautta luomaan laadukkaita maalipaikkoja. Tässä onkin ottelusarjan yksi ratkaisukohdista.

TPS:n kokoonpanoon palaa hyökkääjä Simon Suoranta. Puolustaja Lucas Ekeståhl-Jonsson on sivussa.

Lue myös:

    Uusimmat