Mainos

Nyt se alkaa! Nuorekas Lukko yrittää kammeta veteraanien johtaman JYP:in kumoon – Tampereella kuumien maalivahtien kamppailu

6:03
Videolla Petteri Sihvosen jakamat runkosarjan palkinnot.

Jääkiekon SM-liigassa alkaa lauantaina pudotuspelien ensimmäinen kierros, jossa Lukko kohtaa JYPin ja Ilves SaiPan. 

Lukko–JYP

Rauman Lukko sijoittui runkosarjassa seitsemänneksi. Raumalaiset päättivät runkosarjansa voitokkaasti, mutta oli päästänyt sitä ennen kahdessa ottelussa peräti kymmenen maalia.

Lukon nuorekas joukkue onkin ajoittain kipuillut pahimman paineen alaisena. Nyt nuorta joukkuetta mitataan uudelleen, sillä pudotuspelien ensimmäinen kierros on tunnetusti ollut vaikea kokeneillekin joukkueille.

Lukko pyrkii pelaamaan vauhdikasta kiekkokontrollijääkiekkoa. Pelajaat tekevät paljon töitä, sekä luistelevat paljon. Lukko pyrkii etenemään lyhyin syötöin, mutta hyökkää myös nopeasti pidemmillä syötöillä.

Jyväskylän JYP sai jännittää pudotuspelipaikkansa puolesta torstaina, sillä JYPin runkosarja päättyi jo tiistaina. JYP sijoittui runkosarjassa sijalle 10 ja oli viimeinen joukkue, joka eteni pudotuspeleihin.

JYPin vaikeuksina ovat olleet hyökkäyspelaamisen löyhyys sekä oman puolustusalueen ongelmat. Esimerkiksi Lukko sai JYPin puolustuksen sekaisin joukkueiden edellisessä kohtaamisessa, kun se otti korostuneesti kiekkokontrollin, hyökkäsi tiiviin viisikon turvin ja hyökkäysalueella eksytti JYPin pelaajia runsailla paikanvaihdoilla.

Tässä myös piilee illan ottelun sekä mahdollisesti koko pudotuspelisarjan ratkaisu. Jos JYP pystyy puolustamaan tarpeeksi tiiviisti ja jos se pystyy lyömään kapuloita Lukon kiekollisen pelin rattaisiin, on se vahvoilla. Myös henkinen kantti korostuu pudotuspeleissä.

Lukon kokoonpanoon palaavat puolustaja Simo-Pekka Riikola ja hyökkääjä Toni Koivisto. Huippulupaus Antti Saarela ja kapteeni Janne Niskala ovat sivussa.

JYPiltä on sivussa tšekkihyökkääjä David Tomasek. Tomasek oli JYPin neljänneksi tehokkain pelaaja runkosarjassa, ja oli 13. hyökkääjä edellisessä ottelussa. Nyt hän on kokonaan kokoonpanon ulkopuolella.

Ilves–SaiPa

Tampereen Ilves sijoittui runkosarjassa kahdeksanneksi. Ilveksen runkosarja päättyi Lukolle kärsittyyn tappioon, mutta tupsukorvien pelaamisen taso oli varsin hyvällä mallilla.

Ilves pyrkii pelaamaan kiekkokontrollijääkiekkoa, jossa hyökätään kaikkia kaistoja hyväksi käyttäen. Puolustuspelaamisessa Ilves ei pelkää laittaa keskialuetta tukkoon trap-pelaamisen turvin, mutta pyrkii ensisijaisesti puolustamaan eteenpäin.

SaiPa sijoittui runkosarjassa yhdeksännelle sijalle. Lappeenrantalaisten koko runkosarja oli varsin ailahteleva, ja etenkin hyökkäyspelaamisessa oli ajoittain suuria vaikeuksia.

SaiPa pelaa tiukkoja yhden, kahden maalin otteluita, jossa ei maalipaikoilla nautiskella. SaiPa pystyy puolustamaan erittäin tiiviisti sekä joukkueen maalivahti Frans Tuohimaa kuuluu sarjan eliittiin.

Onkin mielenkiintoista seurata, miten Ilveksen 18-vuotias tšekkimaalivahti Lukas Dostal pystyy haastamaan Tuohimaan. Dostal pelasi nimittäin vahvasti runkosarjassa.

Ottelun ja mahdollisesti koko pudotuspelien ratkaisu piilee siinä, miten Ilves pystyy murtamaan SaiPan puolustuksen. SaiPan puolestaan pitää saada omaa kiekollista pelaamista varmemmaksi.

Ilvekseltä on sivussa puolustajat Oskari Laaksonen sekä Olli Vainio. Laaksonen oli läpi runkosarjan Ilveksen parhaimpia puolustajia.

SaiPan kokoonpanoon palaavat hyökkääjät Tyler Morley, David Goodwin, Micke Saari, Ahti Oksanen,Jonatan Tanus sekä Joni Nikko.


Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja