SM-liigan puolivälierissä loput joukkueet lauteille – suursuosikki Kärppiä haastavalle Ilvekselle todella hyviä uutisia

30:00
Videolla juttua torstain SM-liigan puolivälierien avausotteluista, joissa Pelicans rökitti HIFK:n ja HPK yllätti TPS:n.

Jääkiekon SM-liigassa jatkuvat perjantai-iltana puolivälierät. Oulussa Kärpät kohtaa Tampereen Ilveksen ja Tampereella Tappara pelaa Rauman Lukkoa vastaan.

Kärpät-Ilves

Kärpät hallitsi suvereenisti runkosarjaa, voittaen lopulta sen suurella piste-erolla. Ilves sen sijaan sijoittui seitsemänneksi ja joutui raivaamaan tiensä puolivälieriin ensimmäisen pudotuspelikierroksen läpi. Siellä SaiPa kaatui otteluvoitoin 2-1.

Kärpät pelaa laadukasta kiekkokontrollijääkiekkoa, jossa luodaan tilaa lyhytsyöttöpelin kautta. Hyökkäysalueella Kärpät luottaa syöttökolmioihin, joiden avulla se luo jatkuvalla syötöllä tekopaikkoja.

Ilves on niin ikään laadukas kiekkokontrollijoukkue. Se pyrkii rytmittämään kiekollista pelaamistaan, ja välttää pelin pakottamista. Ilves pystyy pelaamaan vauhdikasta, lyhytsyöttöpelin kiekkokontrollijääkiekkoa.

Ilves luottaa hieman enemmän trap-pelaamiseen, kun taas Kärppien paineistuspelaaminen on sarjan parhaimmistoa.

Yksi ottelusarjan ratkaisukohdista on se, miten Ilves pääsee paineen alta kiekon kanssa pois. Ilves saa tähän todella isoja apuja, kun puolustaja Oskari Laaksonen palaa kokoonpanoon. Laaksonen joutui huilaamaan ensimmäisen pudotuspelikierroksen SaiPa-ottelut.

Runkosarjassa Laaksonen, 19, nakutti 46 runkosarjaottelussa tehot 3+21=24. Tammikuussa hän oli voittamassa alle 20-vuotiaiden MM-kultaa Suomen kanssa.

Myös hyökkääjät Mike Halmo ja Eero Savilahti palaavat.

Joose Antonen ja Samuli Vainionpää ovat sen sijaan sivussa.

Tappara-Lukko

Tapparan runkosarja alkoi vaisusti, mutta viikkojen edetessä joukkueen pelaaminen parani ja se kipusi sarjassa toiseksi. Lukko sen sijaan sijoittui seitsemänneksi ja joutui raivaamaan tiensä puolivälieriin ensimmäisen pudotuspelikierroksen läpi. Siellä se kaatoi Jyväskylän JYPin.

Tappara pelaa laadukasta, tiiviin viisikon kiekkokontrollijääkiekkoa. Täksi kaudeksi kirvesrinnat kehittivät itselleen aggressiivisen paineistuspelaamisen, tiiviin trap-pelaamisen oheen.

Lukko pelaa niin ikään kiekkokontrollijääkiekkoa. Se pyrkii etenemään tiiviin viisikon turvin vauhdikkaasti hyökkäysalueelle, jossa se on parhaimmillaan.

Ottelusarjan yksi teemoista on se, pyrkiikö Lukko hidastamaan otteluiden tempoa, jolloin se pääsisi organisoidusti hyökkäämään. On myös mielenkiintoista seurata, miten kokematon Lukon joukkue käsittelee seuraavat vastaantulevat painetestit.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja