Pelicans ja TPS saavat todella tärkeitä pelaajia kuolemanotteluihin

Jääkiekon SM-liigassa pelataan perjantaina kaksi puolivälieräottelua. Lahden Pelicansin ja Turun Palloseuran kaudet uhkaavat päättyä kotiotteluissa helsinkiläistä HIFK:ta ja hämeenlinnalaista HPK:ta vastaan.

Pelicans-HIFK

Pelicans vei suvereenisti nimiinsä joukkueiden välisen puolivälieräsarjan avausottelun, mutta sen jälkeen Helsingin IFK on ollut kuskin paikalla. IFK johtaa pudotuspelisarjaa 3-1 ja on voiton päässä välieräpaikasta.

IFK on pystynyt erittäin aggressiivisella paineistuspelaamisella riistämään runsaasti kiekkoja hyökkäysalueella ja on saanut lahtelaisten pelin avaamisen sakkaamaan.

Pelicans on vastannut tähän avaamaalla peliä nopeasti, mutta se on johtanut alivoimaisiin ja rytmiltään ja laadultaan heikkoihin hyökkäyksiin. Pelicans voisikin ehkä välillä pysäyttää pelin ja lähteä entistä korostuneemmin viivelähdön kautta, jotta saisi pysäytettyä tai edes hidastettua IFK:n prässipelaamista.

Tämä tuleekin olemaan yksi illan ottelun ratkaisukohta, ja se voi samalla olla Pelicansin kauden jatkumisen kannalta ratkaisukohta. Jos samat vaikeudet jatkuvat Pelicansilla, kausi päättyy tänään. 

Pelicans saa mieluisia uutisia, sillä joukkueen tähtipuolustaja Mikko Kousa ja Jesse Ylönen ovat jälleen kokoonpanossa. IFK:n kokoonpanoon palaa hyökkääjä Ilmari Pitkänen.

TPS-HPK

TPS on illan ottelussa selkä seinää vasten, sillä Hämeenlinnan Pallokerho johtaa joukkueiden välistä puolivälieräsarjaa otteluvoitoin 3-1 ja on yhden kiinnityksen päässä välieräpaikasta.

HPK on repinyt eroa TPS:ään etenkin kiekollisen pelaamisen laadulla. HPK:n hyökkäyspelaamisen rakenne on erinomaisella tasolla, ja joukkueelta löytyy selkeät mallit, miten murtautua hyökkäysalueelle alivoimaisistakin hyökkäyksistä.

TPS ei ole pystynyt vastaamaan HPK:n päätypelaamiseen eikä ylipäänsä hyökkäysalueen hyökkäyspelaamiseeen. TPS:n oma hyökkäyspelaaminen on ollut laadultaan varsin kehnoa, eikä joukkueen hyökkäysalueen hyökkäyspelaaminen ole toiminut toivotulla tavalla. Siinä, missä HPK pelaa yhteistyön jääkiekkoa, on TPS pelannut yksilökeskeistä jääkiekkoa.

TPS:n kauden jatkumisen kohtalo ratkeaa sillä, saavatko turkulaiset parannettua viisikkopelaamistaan. Myös edelleen alemmilta ketjuilta on pakko tulla tehoja, sillä nyt TPS on ollut liikaa ykkösketjun varassa. 

TPS:n kokoonpanoon palaavat hyökkääjät Ilari Filppula, Lauri Korpikoski sekä Petrus Palmu.

Lue myös:

    Uusimmat