SM-liigan maalipörssin johtaja sivussa kaukalosta – SaiPa-kapteeni palaa kokoonpanoon

SM-liigassa pelataan tiistai-iltana yksi ottelu, kun SaiPa saa vieraakseen KooKoon. SaiPa saa kapteeninsa Ville Kohon takaisin kokoonpanoonsa, mutta KooKoon ruotsalaishyökkääjä Malte Strömwall on sivussa.

SaiPa on ennen illan ottelua sarjassa seitsemäntenä pisteen päässä kuudennesta sijasta.

SaiPa tulee otteluun ruma 0-6-tappio HPK:lle niskassaan. Ennen HPK:lle kärsittyä suurinumeroista tappiota, SaiPa seilasi neljän ottelun voittoputkessa.

SaiPan tämän kauden tarina on ollut hieman erikoinen. Lappeenrantalaiset ovat sarjan toiseksi parhain kotijoukkue, mutta heikoin vierasjoukkue.

Se on jäänyt vain kerran pisteittä kotonaan tällä kaudella. Illan otteluun SaiPa tekee useita muutoksia. Merkittävimmät muutokset ovat Jonatan Tanuksen nouseminen ykkösketjuun, David Goodwinin putoaminen nelosketjuun ja kapteeni Ville Kohon paluu kokoonpanoon.

KooKoo on yllättänyt kaikki tällä kaudella ja on kivunnut sarjassa jo kuudenneksi. KooKoo tulee illan otteluun kolmen ottelun orastavassa voittoputkessa.

KooKoo on kuntopuntarin kärkikahinoissa, sillä kouvolalaiset ovat voittaneet edellisistä 12 ottelusta peräti kymmenen. Kouvolalaiset ovat olleet läpi kauden vaarallisia ja tehokkaita hyökkäyssuuntaan. Tämä näkyy Liigan pistepörssissä.

KooKoon joukkueesta sarjan pistepörssin kymmenen tehokkaimman pelaajan joukossa on neljä pelaajaa: Malte Strömwall, Anrei Hakulinen, Juha-Pekka Haataja ja Miikka Pitkänen.

KooKoon murheenkryyninä on ollut puolustuspelaaminen, sillä puolustussuuntaan joukkueella on ollut vaikeuksia.

Viime viikonlopun Pelicans-ottelut toivat jobinpostia, sillä Liigan maalipörssiä johtava Strömwall loukkaantui ja on sivussa toisen ottelun putkeen. KooKoo saa kuitenkin pelaajia takaisin sairastuvalta, kun Henri Kanninen ja ruotsalaishyökkääjä Erik Karlsson palaavat kokoonpanoon.

Karlsson pelannut viimeksi 26.10 ja Kanninen 2.11.

Lue myös:

    Uusimmat