SaiPalle ja KalPalle tärkeitä apuja, Tappara esittelee uuden hankintansa

SM-liiga palaa tauolta, kun tiistai-iltana pelataan kolme ottelua. SaiPa ja KalPa saavat tärkeitä pelaajia takaisin sairastuvalta, kun taas Ben Blood debytoi Tappara-paidassa.

Ylälaidan videolla edellisen SM-liigakierroksen läpikäynti.

SaiPa-KalPa

SaiPa lähti maaottelutauolle voitto takataskussaan, kun se kukisti kotonaan HIFK:n lukemin 4-2.

Ennen illan kierrosta SaiPa on sarjassa seitsemäntenä. Idän ihme on voittanut viidestä edellisestä ottelustaan yhden varsinaisella peliajalla ja yhden jatkoajan päätteeksi.

Ennen taukoa SaiPan erikoistilannepelaaminen oli hyvällä tasolla. Ongelmat liittyivät pitkälti viisikkopelaamiseen.

SaiPa on tehnyt sarjassa 52 maalia ja päästänyt yhtä monta. Lappeenrantalaisten pelaamiseen apuja tuovat loukkaantumisten jäljiltä kaukaloon palaavat Emil Oksanen sekä Elmeri Kaksonen.

Oksanen ehti pelata Liigan avausviikolla kolme ottelua, joissa hän teki kaksi maalia. Kaksonen puolestaan pelasi vain yhden ottelun, joka oli kauden avausottelu. Molemmat pelaajat ovat olleet siis melkein kaksi kuukautta sivussa.

KalPa aloitti kauden tuloksellisesti hyvin, mutta synkkä lokakuu veti kuopiolaisjoukkueen sarjan pohjamutiin.

KalPa on ennen illan kierrosta sarjassa kolmanneksi viimeisenä. KalPan tappioputki oli pisimmillään kahdeksan ottelun mittainen.

Tappioputken taustalta löytyy tekijöitä niin loukkaantumissumasta kuin myös pelitavallisista haasteista. KalPa sai muutamia pelaajia takaisin kaukaloon ennen taukoa ja se sai myös korjattua viisikkopelaamisensa ongelmia.

KalPa saa illan kokoonpanoonsa takaisin Kai Kantolan ja kapteeni Tommi Jokisen.

Jukurit-Tappara

Jukurit käyrä oli nousujohteinen ennen maajoukkuetauon alkua. Mikkeliläisjoukkue kipusi sarjassa kahdeksanneksi ja se tulee illan otteluun neljän ottelun voittoputkessa.

Jukurit on ollut piristävä yllätys tämän kauden Liigassa. Hyvien otteiden taustalta löytyy toimiva pelitapa, joka on tukenut pelaajien vahvuuksia.

Jukurit puolustaa äärimmäisen kurinalaisesti ja tiiviisti. Jukureiden kiekollinen peli on ollut rauhallista ja jouhevaa.

Tappara lähti maajoukkuetauolle kuudennelta sijalta. Kirvesrintojen otteita on leimannut ailahtelevuus.

Tappara on voittanut viidestä edellisestä ottelustaan kolme. Joukkoon on mahtunut kaksi suurinumeroista tappiota.

Tappara hävisi taukoviikolla CHL:ssä HC Kometa Brnolle suurinumeroisesti 1-5. Tapparalla ylivoima sakkasi ennen taukoa, sillä ylivoiman tehokkuusprosentti oli vain 7,96. Alivoima oli sen sijaan terästä.

Tappara tiedotti maajoukkuetauolla tehneensä sopimuksen amerikkalaispuolustaja Ben Bloodin kanssa.

Blood pukee Tapparan paidan päälleen heti tiistaina.

KooKoo-Pelicans

KooKoo on ihastuttanut iloisella ja rohkealla hyökkäyspelaamisellaan. KooKoolta on peräti kolme pelaaja pistepörssin kymmenen tehokkaimman pelaajan joukossa. Malte Strömwall johtaa pistepörssiä, Miikka Pitkänen on neljäntenä ja Anrei Hakulinen kuudentena.

KooKoon murheenkryyninä on ollut puolustuspelaaminen. KooKoo on päästänyt sarjassa viidenneksi eniten maaleja. Vastaavasti se on tehnyt kolmanneksi eniten osumia.

KooKoo on voittanut edellisestä viidestä ottelustaan neljä ja se tulee illan otteluun kahden ottelun orastavassa voittoputkessa. KooKoolta sivussa on kapteeni Toni Kähkönen sekä toinen hyökkäää Henri Kanninen.

Pelicans lähti tauon viettoon sijalta viisi. Se on voittanut edellisistä viidestä ottelustaan neljä.

Pelicansin erikoistilannepelaaminen oli taukoa ennnn viidessä ottelussa timanttisella tasolla. Ylivoima jauhoi 29,41 prosentin tehokkuudella. Alivoimaprosentti oli puolestaan 94,74.

Pelicansin puolustuspelaaminen on ollut hyvällä tasolla, sillä lahtelaiset ovat päästäneet sarjassa kolmanneksi vähiten maaleja.