SM-liigan historiaa takonut Petri Kontiola löysi selvät syyt pistepörssivoittonsa takaa

2:20
Petri Kontiolalta tyhjentävä analyysi historiallisesta pistepörssivoitosta: "Kyllä tämä on nuorempana vaikeampi voittaa"

Jääkiekon SM-ligaan täksi kaudeksi palannut Petri Kontiola hurjasteli ylivoimaiseen voittoon sarjan pistepörssissä. HPK:ssa kauden taiteillut Kontiola sinetöi pörssivoittonsa runkosarjan päätöskierroksella tiistaina iskemällä tehot 1+3 SaiPaa vastaan.

Petri Kontiola lähti SM-liigasta maailmanvalloitukseen kauden 2006–2007 jälkeen. Takana oli kaksi tykkikautta Tapparassa ja edessä NHL-unelman jahtaaminen Chicagon organisaatiossa.

Kaudelle 2020–2021 SM-liigaan palasi paljon kokenut ja nähnyt Kontiola. NHL-kaukaloiden valloittaminen jäi haaveeksi, mutta KHL:ssä taiturisentteri loi näyttävän uran.

Torstaina miehen ansioluetteloon kirjattiin jälleen yksi merkintä. Kontiola, 36, kruunattiin SM-liigan pistepörssin voitajaksi historian vanhimpana pelaajana. Kontiola keräsi 55 ottelussa pisteet 14+41=55 ja jätti pörssikakkosen Lukon Daniel Audetten viiden ja pörssikolmosen TPS:n Josh Kestnerin kuuden pisteen päähän.

Heti ottelun jälkeen Kontiola ei jaksanut hirvittävästi innostua henkilökohtaisesta saavutuksestaan. Takana kun oli jatkoaikatappio SaiPalle kauden päätösottelussa.

– Kiitos kiitos vaan. Hienoja juttuja, Kontiola tyytyi vastaamaan selostaja Mika Saukkosen onnitteluihin.

Kysyttäessä lohkesi sentään pidempikin analyysi pörssivoiton taustoista.

– Kyllä tämä on nuorempana vaikeampi voittaa. Kokemusta on tullut sen verran, ehkä se siitä (johtui). Sain pelata tosi paljon tänä vuonna, varsinkin ylivoimassa sain olla melkein koko ajan jäällä. Ja hyvät ketjukaverit. Ei siinä mitään sen kummempaa ollut.

HPK:n kausi alkoi surkeasti, mutta loppukaudesta joukkue nousi yhdeksi sarjan parhaista joukkueista ja nousi vielä kamppailemaan pudotuspelipaikasta. Se jäi kuitenkin haaveeksi ja kausi päättyi tiistaina.

Kontiola paljasti Saukkosen haastattelussa myös, mitä aikoo tehdä kauden päätyttyä. Katso koko haastattelu pääkuvan videolta.
Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja