"Kovia nimiä on jäänyt taakse" – Tapparan Kristian Kuusela ohitti jääkiekkoleijona 162:n kaikkien aikojen pistepörssissä

Kristian Kuusela: Tilastoja katsellaan enemmän sitten kun luistimet on naulassa 2:09
Kovia nimiä on jäänyt taakse –Kristian Kuusela nousi jälleen kaikkien aikojen pistepörssissä.

Tapparan Kristian Kuuselan lauantain kaksi syöttöpistettä Jukureita vastaan nostivat miehen sijoitusta kaikkien aikojen pistepörssissä. Kuusela ohitti Jokereissa, JYPissä ja Kärpissä aikanaan loistaneen Jari Lindroosin. Lindroos aateloitiin jääkiekkoleijonaksi 162. henkilönä vuonna 2005.

Kuuselan tehopisteet SM-liigassa kirjataan lauantain jälkeen numeroin 257+406=663. Enemmän ovat historian aikana keränneet vain Janne Ojanen, Arto Javanainen ja Ville Vahalahti.

799 pisteellään kärkisijaa pitävään Ojaseen matkaa on vielä rutkasti, mutta Vahalahden saavuttaminen jo kuluvan kauden aikana on täysin mahdollista. Matkaa pörssin kolmossijalle Kuuselalla on 24 pistettä.

Tappara haki lauantaina Mikkelistä vakuuttavan 7–4-voiton ja jatkaa SM-liigassa seitsemän ottelun voittoputkessa. Kuusela myönsi, että myös omat rajapyykit lämmittävät mieltä.

– Sehän on aina ekstraa tuohon päälle. Kovia nimiä on jäänyt taakse, kovia on vielä edesä. Kyllä se aina lämmittää omatkin jutut sen jälkeen, kun voitetaan pelejä ja pystyy itsekin tuomaan jotain.

Katso Kuuselan haastattelu pääkuvan videolta.

Sitten kiekkoilijalle tyypillinen joukkuekeskeisyys nousi pintaan.

– Mutta tietenkin vasta sitten, kun luistimet ovat naulassa, katsotaan enemmän niitä tilastoja.

Tapparan alkukausi oli nihkeä, mutta uuden vuoden puolella joukkueen peli on rullannut mallikkaasti. Samalla myös Kuuselan oma pistepussi on karttunut kiihtyvään tahtiin. Lauantaina Tapparan tehon sai kokea Jukurit, verkkoon räpsähti seitsemän kiekkoa.

– Saatiin hyvin jatkettua sitä, missä olemme olleet hyviä pari viikkoa, Kuusela sanoi.

– Kun pelejä voittaa, se antaa itseluottamusta. Olemme hyvällä tiellä. On ollut vaikeaa jossain vaiheessa alkukautta, mutta nyt on hyviä asioita, joista pystytään pitämään kiinni.

Lue myös:

    Uusimmat