Tappara silppusi SaiPan, Kristian Kuusela toisena harvinaisen rajapyykin yli

Kristian Kuuselalle upea merkkipaalu vastaan SM-liigassa: 1100 pelattua ottelua! 2:05
Video: Kristian Kuuselalle upea merkkipaalu vastaan SM-liigassa: 1100 pelattua ottelua!

Tappara-hyökkääjä Kristian Kuusela on viime kausien aikana muokannut jääkiekkoliigan ennätystilastoja uusiksi tämän tästä, ja tiistaina oli taas uuden erittäin harvinaisen merkkipaalun vuoro.

Sunnuntaina 40 vuotta täyttävä Kuusela ylsi vasta liigahistorian toisena pelaajana 1 100 runkosarjaottelun rajapyykkiin, kun liigajumbo SaiPa kaatui Tampereella 8–0.

– Pitää olla kiitollinen, että näinkin pitkään saanut olla mukana ja pysynyt terveenä. Mutta jääkiekko on vieläkin yhtä kivaa kuin ennenkin, Kuusela sanoi.

Kuusela sai juhlaottelussaan komennuksen ykkösketjun oikeaan laitaan, iski isäntien 6–0-maalin ja keräsi tehot 1+1. Illan sankari paljasti myös saaneensa pienen lahjan joukkuekavereiltaan ottelun jälkeen.

– Golfiin liittyvää, sanotaan näin, urallaan runkosarjatehot 280+456 kerännyt Kuusela naurahti.

Tilastoykkönen Jan Latvala on 1 230 ottelullaan vielä hyvän matkan päässä, mutta Kuusela ei halunnut sulkea pois ainakaan seuraavan sataluvun saavuttamista.

– Tällä hetkellä se tuntuu aika pitkältä matkalta, kun on vielä runkosarjaa ja kevään pelitkin edessä. Mutta vieläkin nautin pelaamisesta, niin miksi ei.

Sportin tyhjennysmyynnistä hankittu Niko Hovinen debytoi tiistaina Tapparan maalilla torjumalla 13 kiekkoa ja nollapelin.

Lue myös:

    Uusimmat