Hirmuotteilla Liigan ykkösnimeksi – Oliwer Kaski, 23, liittyi harvinaiseen joukkoon: "Aika kovia nimiä löytyy tuosta"

Oliwer Kaski voitti Lasse Oksanen -palkinnon:"Pakko arvostaa" 4:13
Videolla Liigan runkosarjan parhaaksi pelaajaksi valitun Oliwer Kasken haastattelu.

Lahden Pelicansin puolustaja Oliwer Kaski valittiin Liigan runkosarjan parhaaksi pelaajaksi. Lasse Oksanen -palkinnon pokannut Kaski ei ollut lopulta suuri yllätysvalinta, sillä häneltä nähtiin vakuuttavaa jälkeä koko runkosarjan ajan. 23-vuotias Kaski on yksi suomalaisen kiekkoilun isoista, nousevista nimistä.

Jääkiekkotoimittajien äänestyksessä Kaski oli selvä ykkönen. Pelicans-puolustaja keräsi äänestyksessä yhteensä 134 pistettä. Kakkoseksi tullut KooKoon Malte Strömwall sai 80 pistettä.

Äänestyksessä jokainen toimittaja sai nimetä runkosarjan kolme parasta pelaajaa.

– Aika kovia nimiä löytyy tuosta pokaalista, Kaski totesi MTV Urheilulle, ihastellessaan palkintoaan.

Viimeisen parinkymmenen vuoden aikana palkinnon ovat voittaneet muun muassa sellaiset pelaajat kuin Saku Koivu, Raimo Helminen, Tim Thomas ja Antti Raanta.

Kaski liittyi harvinaiseen joukkioon, sillä aiemmin vain yksi puolustaja oli valittu runkosarjan parhaaksi pelaajaksi. Tämä tapahtui kaudella 2006-07, jolloin HIFK:ta edustanut Cory Murphy pokkasi pokaalin.

Tunnustuksesta kiitollinen Kaski antoi nöyrästi kunniaa ympärilleen.

– Eiväthän yksilöt nouse esille, ellei joukkue pelaa hyvin. Tuossa on ollut loistavia pelaajia vierellä, joiden kanssa on saanut pelata. Varsinkin tuo ylivoima… se oli varmasti yksi isoin syy, miksi sain nimeni tuohon pokaaliin, Kaski arvioi.

Juttu jatkuu videon alla.


59 ottelussa Kaskelle merkattiin tehot 19+32=51.

Kasken mukaan hän oli murjonut vitsiä siitä, että hän voisi tavoitella Juha Rantasilan puolustajien maaliennätystä (1970-71, 30 osumaa). Tämä oli kevyempi, ei niin vakavanaamainen tavoite.

Kaikessa totisuudessaan Kaskella oli selkeä päämäärä mielessä.

– Mulla oli kova halu näyttää, että pystyn olemaan tässä sarjassa hyvä kiekollinen pelaaja, joka pystyy tekemään tulosta.

Väkevien otteiden myötä Kaskea on viety myös NHL:ään päin. Nyt sensaatiopuolustajan katseet kääntyvät kohti torstaina alkavaa pudotuspelisarjaa, jossa hän kohtaa vanhan seuransa IFK:n. Muun muassa tästä lisää ylhäältä videolta. ​​​​​​​

Ville Nieminen lähtee ensimmäistä kertaa pudotuspeleihin valmentajana:"Toivomuskaivoon ei kannata vettä kantaa" 3:49

Lue myös:

    Uusimmat