SM-liigan finaalit pyörähtävät käyntiin! Kärppien ketjuissa mielenkiintoinen yksityiskohta – HPK saa mieluisia apuja sairastuvalta

Petteri Sihvonen arvioi SM-liigan finaalien lähtöasetelmat 3:59
MTV Urheilun asiantuntija Petteri Sihvonen ennakoi SM-liigafinaaleja Tulosruudussa torstaina.

Jääkiekon SM-liigassa alkaa finaalisarja Oulun Kärppien ja Hämeenlinnan Pallokerhon välillä. Joukkueista HPK on uudistanut ketjujaan ennen avausottelua. Finaalisarjasta on ennustettavissa päävalmentajien kaksintaisto.

Kärpät-HPK

Oulun Kärppien taival finaaleihin oli kivikkoinen. Tampereen Ilves sekä Helsingin IFK saivat laitettua oululaiset todella ahtaalle, mutta siitä huolimatta Kärpät selvitti tiensä kauden huipennukseen.

HPK:n taival pudotuspeleissä on ollut jatkuvaa kehitystä ja nousua, kun hämeenlinnalaiset päihittivä ensin Turun Palloseuran ja sen jälkeen vielä Tampereen Tapparan.

Kärpät joutui muuttamaan hieman pelitapaansa välierissä, joten on kiintoisaa seurata, miten Kärpät lähtee pelaamaan. HPK luottanee omaan nopeaan kiekkokontrollijääkiekkoon, jolla on pärjännyt tähänkin asti.

Molemmat joukkueet paineistavat aggressiivisesti eteenpäin, joten kiekollisen pelin laatu korostuu. Myös puolustuspelaamisen tiiveys korostuu, sillä molemmat joukkueet ovat hyviä hyökkäyssuuntaan.

Myös molempien joukkueiden valmennustiimien suoritus korostuu. Kärppien päävalmentaja Mikko Manner ja HPK:n päävalmentaja Antti Pennanen tuntevat toisen jääkiekkoajattelun läpikotaisin, joten on mielenkiintoista seurata, pystyykö toinen yllättämään toisen.

Kärppien kokoonpanossa ei ole muutoksia. Mielenkiintoinen yksityiskohta on se, että Oskar Osala jatkaa edelleen nelosketjun sentterinä.

HPK:n kokoonpanoon palaavat ruotsalaispuolustaja Jesper Lindgren ja hyökkääjä Valtteri Puustinen. HPK on myös myllännyt hyökkäysketjujaan, kun Philippe Cornet vaihtaa Eetu Tuulolan kanssa päikseen ketjuja.

Suomen mestaruus ratkeaa neljällä voitolla.

Lue myös:

    Uusimmat