HPK:n ja Kärppien ketjuissa muutoksia – finaalihurmos palaa Hämeenlinnaan yhdeksän vuoden tauon jälkeen

Jääkiekon SM-liigassa pelataan tiistai-iltana finaalisarjan toinen ottelu, kun HPK isännöi Oulun Kärppiä. Edellisen kerran liigafinaaleja pelattiin Hämeenlinnassa keväällä 2010, jolloin TPS kukisti HPK:n kultataistossa.  

Kärpät johtaa joukkueiden välistä finaalisarjaa otteluvoitoin 1-0.

Ensimmäinen finaaliottelu oli tasainen, joskin HPK oli pelillisesti ehkä aavistuksen edellä. Lauantain ottelussa ei maalipaikoilla juhlittu, vaan peli oli varsin taktista sekä tarkkaa. Kärpät oli lopulta tehokkaampi ylivoimalla ja otti 4-1-voiton.

Toisen finaaliottelun ratkaisukohtia onkin HPK:n hyökkäyspelaamisen tehokkuus ja sitä kautta maalinteon tehokkuus. HPK pääsi ensimmäisen finaaliottelun päätöserässä muutaman kerran ylivoimahyökkäyksiin, mutta ei onnistunut tekemään tarvittavia maaleja.

Kärppien puolestaan pitää saada kiekollinen pelaaminen ja sitä kautta hyökkäyspelaaminen hieman parempaan kuosiin. Kärpät on ollut edelleen varsin kaukana parhaasta tasostaan, joten on mielenkiintoista seurata, pystyvätkö oululaiset nostamaan tasoaan.

HPK:n hyökkäysketjuissa on pieniä muutoksia, kun Valtteri Puustinen nousee nelosketjusta ykkösketjuun, Markus Nenonen siirtyy ykkösketjusta kakkosketjuun ja Philippe Cornet putoaa nelosketjuun.

Kärppien ketjuissa on myös muutoksia, kun Otto Karvinen putoaa kakkosketjusta nelosketjuun. Toistaiseksi Kärppien kakkosketjun koostumus on mysteeri, sillä hyökkääjinä ovat vain Rasmus Kupari ja Aleksi Heponiemi. Ketjun kolmas paikka on vielä tyhjillään.

Lue myös:

    Uusimmat