Tappara vei pronssimitalit, mutta päättyikö samalla Niklas Bäckströmin pitkä ura? – "Pitää miettiä, tarvitseeko isä enemmän jääkiekkoa kuin lapset isää"

Tapparan kausi päättyi niin sanotusti ennen aikojaan, kun kuutena keväänä peräkkäin finaaleissa esiintynyt joukkue sai pronssimitalit kaulaansa jo perjantaina.

Yksi pitkä tarina suomalaisessa jääkiekkoilussa saattoi tulla Hakametsässä päätökseen, sillä Tapparan luukkuvahtina perjantaina toiminutta Niklas Bäckströmiä, 41, ei välttämättä enää ensi kaudella kaukaloissa nähdä.

–  Pitää olla satavarma siitä päätöksestä, mutta se tulee olemaan tunteikas. Jääkiekko on antanut todella paljon. Pitää myös miettiä, tarvitseeko isä enemmän jääkiekkoa kuin lapset isää, HIFK-kasvatti Bäckström mietiskeli.

Seitsemäs peräkkäinen mitali

Seitsemäs peräkkäinen mitali jääkiekkoliigassa varmistui Tampereen Hakametsässä, kun HIFK kaatui ensimmäisessä jatkoerässä maalein 3–2 (0–0, 2–0, 0–2, 1–0).

Ratkaisijaksi nousi slovakkihyökkääjä Tomas Zaborsky, joka osui ajassa 75.11 Jarkko Malisen ja Teemu Suhosen alustuksesta.

Vaikka Hakametsässä pronssia juhlittiinkin näennäisen riehakkaasti, ei mikään jättänyt epäselväksi, että jäällä luisteli kaksi kaikkensa antanutta ja takkinsa välieräsarjaan tyhjentänyttä joukkuetta. Vauhdista puuttui valtaosa, kontakteja kaihdettiin ja ensimmäinen jäähykin tuli vasta aivan toisen erän lopussa, kun Juhani Jasu joutui istunnolle koukkaamisesta.

–  Vähän enemmän piti tehdä töitä kuin normaalisti (peliin syttymiseen), mutta siitä lähdettiin, että saadaan viimeinen peli voittaa, Tappara-kapteeni Kristian Kuusela sanoi.

Kuusela arvioi pelanneensa henkilökohtaisesti parhaan kautensa, mutta jäi harmittelemaan HPK-sarjan kolmea viimeistä ottelua.

–  Ne vähän sössittiin itse. Ei pystytty vastaamaan heidän vaatimustasoonsa, Kuusela sanoi.

"Kuin kausi pienoiskoossa"

Perjantain pronssiottelussa Tappara karkasi Niko Ojamäen ja Otto Rauhalan toisen erän osumilla kahden maalin karkumatkalle ennen kuin Teemu Eronen ja Juhani Tyrväinen toivat HIFK:n tasoihin päätöserässä.

–  Peli oli kuin kausi pienoiskoossa. Lähelle päästiin, mutta ei ihan kuitenkaan. Samat vaiheet ja kuolemansynnit löytyivät tänään kuin koko kaudella, HIFK:n päävalmentaja Jarno Pikkarainen sanoi.

–  Turhat jäähyt ja koheltamisjäähyt sekä tunnevaje toisessa erässä, siinä on jo kaksi, hän lisäsi.


Lue myös:

    Uusimmat