SM-liigalta tiedote Jokereista – tiukka jyrähdys Venäjä-taustoista: "Me emme aio hyväksyä mitään tuon kaltaista linkkiä"

MTV Urheilu uutisoi: Jari Kurrin asema Jokerien omistajana hiertää SM-liigassa – tästä on kyse! 4:11
MTV Urheilu uutisoi: Jari Kurrin asema Jokerien omistajana hiertää SM-liigassa – tästä on kyse!

Jääkiekon SM-liiga julkaisi keskiviikkona iltapäivällä tiedotteen, jossa se täsmensi sarjapaikan tavoittelemiseen liittyviä seikkoja ja vaiheita. Keskustelu Jokereiden mahdollisesta paluusta SM-liigaan on vellonnut koko kevään ajan.

Liiga tähdensi, ettei Jokereita varten ole rakennettu mitään erillistä tai uutta reittiä liigapaikan hakemiseen.

– Suhtaudumme Jokerien hankkeeseen positiivisesti, mutta mikäli hakemus jätetään, se tulee käymään tiukan seulan läpi. Meillä on selkeät ja yksiselitteiset kriteerit, joiden on kaikkien täytyttävä, jotta Liiga hyväksyisi uuden osakkaan, Jääkiekon SM-liiga Oy:n hallituksen puheenjohtaja Heikki Hiltunen sanoi tiedotteessa.

– Olemme avoimia, mutta etenemme asiassa maltillisesti, vaihe kerrallaan. Lisäksi asiassa selvitetään vielä kaikki mahdolliseen liigalisenssihakemukseen ja sen mahdolliseen hyväksymiseen liittyvät oikeudelliset seikat. Mitään oikotietä Liigaan ei ole eikä tule, Hiltunen sanoi.

Tiedotteessa otettiin myös kantaa rajoihin, jotka kulkevat suhteessa Jokereiden historiaan ja Venäjään.

– Osakkaiden kanta on selvä. Kaikki taloudelliset ja omistajuuteen liittyvät kytkökset Jokerien aiempaan KHL-projektiin on katkaistava. Me emme aio hyväksyä mitään tuon kaltaista linkkiä Venäjään, Hiltunen linjaa.

MTV Urheilun saamien tietojen mukaan liigaseurojen keskuudessa on syntynyt merkittävä vastustus Jari Kurria kohtaan. Tiedotteessa ei mainita nimiä, mutta on ilmeistä, että Kurri ei nauti SM-liigaseurojen luottamusta.

Lue myös:

    Uusimmat