SM-liigalegenda teki tempun, jota ei enää kovin usein näe – korona pilasi loppuhuipennuksen: "Harmitti todella paljon"

38-vuotiaan Ville Kohon uran päättymistä piti juhlia 14. maaliskuuta Lappeenrannassa. Sitten tapahtui jotain, joka muutti kaiken. Koho ei kiertele: häntä harmitti ja harmittaa.

Nykypäivänä sana seurauskollisuus on huojuva käsite. Pelaajia, jotka viettävät koko uransa samassa seurassa, ei ole montaa.

Ville Koho oli sellainen.

Lappeenrannassa vietettyjen juniorivuosien jälkeen Koho kipusi kaupungin liigamiehistöön. Tämä tapahtui aivan 2000-luvun alkuvaiheilla.

Tämän jälkeen hän tahkosi kausi toisensa jälkeen SM-liigaa Idän ihmeen riveissä. Koho edusti SaiPaa lopulta 853 runkosarjaottelussa.

Kesken viime kauden Koho ilmoitti päätöksestään: hän lopettaa.

Joukkueena SaiPa putosi pudotuspelikelkasta jo viikkoa kahta ennen runkosarjan loppua. Tämä tiesi sitä, että Kohon SM-liigauran viimeinen ottelu olisi runkosarjan viimeisellä kierroksella.

Sen piti olla 14. päivä maaliskuuta. SaiPa-Pelicans.

Mutta ei ollut.

Koska kyseistä ottelua ei koskaan pelattu.

– Olin tyttären kanssa leikkimässä naapurin pihalla, kun tieto tuli. Siinä kohtaa harmitti todella paljon, Koho sanoo jälkikäteen C Moren Urheilusuoran haastattelussa.

Ensin SaiPan ja Pelicansin välinen ottelu oli tarkoitus pelata tyhjille katsomoille. Lopulta SM-liiga päätti, ettei kautta pelata loppuun koronaviruspandemian takia. Runkosarjaa jäi pelaamatta yksi kierros.

Kohon mukaan harmitus on kuitenkin laantunut, kun viruksen vaikutukset ovat selvinneet.

– Pitää osata suhteuttaa asiat. Terveys ja turvallisuus edellä mennään.

– Ensiharmitus oli todella suuri. Siinä meni monta päivää, kun asiaa mietti. Viimeistä peliä oli odottanut niin kauan, Koho miettii.

Miten Koho päätyi ratkaisuun, että hän lyö luistimet naulaan? Muun muassa tästä lisää jutun yläreunan haastatteluvideolta.

Lue myös:

    Uusimmat