JYPin kohauttanut valmentajaratkaisu Petteri Sihvosen pihdeissä: "Näen siinä yhden mahdollisen pilkahduksen"

13:14
Liigaviikossa tartuttiin JYPin ahdinkoon, HPK:n vahvistumiseen kovilla nimillä ja Jukurien katseita kääntäneeseen komeettaan.

MTV Urheilun asiantuntija Petteri Sihvonen suhtautuu hyvin skeptisesti JYPin mahdollisuuksiin parantaa kurssiaan uuden valmennusjohdon avulla. 

MAINOS

Kaikki SM-liigan ottelut C Moressa!

Ilves-Tappara Sub-kanavan tv-otteluna perjantaina 23.10. klo 18 alkaen.

JYP pudotti keskiviikkona ison uutisen, kun se kertoi talousongelmien takia lomauttaneensa päävalmentajansa Pekka Tirkkosen ja tämän apuvalmentajan Ari Santasen loppuvuoden ajaksi. Vetovastuun ottavat seuran apuvalmentaja Jukka Varmanen, kehityspäällikkö Jussi Tupamäki ja osa-aikaisesti maalivahtivalmentaja Jarkko Hyytiä.

– Vaikka tätä asetelmaa katsoisi miltä tahansa kantilta, en oikein näe siinä hyviä näköaloja, Petteri Sihvonen aloitti torstaisessa Liigaviikko-ohjelmassa.  

Pääkäskyttäjän rooliin tulee Varmanen, jolla ei ole aikaisempaa vastuuluotsin kokemusta huipputasolla. Hän on toiminut viime vuosina muun muassa apuvalmentajana Nuorissa Leijonissa ja Kari Jalosen Bernissä sekä videoluotsina Leijonissa.  

Sihvosen mielestä Varmanen on hankalassa paikassa. 

– Näen siinä yhden pilkahduksen, miten se homma voisi toimia. Jos varsinainen päävalmentaja Pekka Tirkkonen ja hänen apuvalmentajansa Ari Santanen ovat olleet epämiellyttäviä valmentajia pelaajilleen, niin pelaajat haluavat hetkellisesti ikään kuin sitoutua Varmasen projektiin. Ei se kovin todennäköistä näin ole. Näin ei kenenkään soisi joutuvan aloittamaan päävalmentajana. 

– Muutama hyvä peli voi olla luvassa, mutta en näe tätä pitkäjänteisenä ratkaisuna, Sihvonen summaa.

Millaisena Sihvonen näkee lomautetun valmentajan Pekka Tirkkosen aseman ja JYPin aseman seurana? Tämän, liigaviikon parhaiden pelaajien valinnat perusteluineen sekä ennakon perjantain tv-otteluun Ilves-Tappara voit katsoa pääkuvan videolta! 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja