Mainos

Slovakian tulvissa kuollut yli 20 ihmistä

Yli 20 ihmistä on kuollut Slovakian tulvissa, ja kuolonuhrien määrän odotetaan vielä lisääntyvän, viranomaiset kertoivat tänään. Suurimman osan kuolleista pelätään olevan lapsia.

Rankkasateet saivat eilen useat pienet joet tulvimaan yli äyräidensä niin, että tulva-aallot valtasivat useita kyliä ja romanien leiripaikkoja. TASR-uutistoimiston mukaan viranomaiset ovat vahvistaneet 21 ihmisen kuoleman. Lisäksi kymmenet ihmiset olivat vielä tiistaina iltapäivällä kadoksissa. -Meillä ei ole tarkkaa tietoa siitä, kuinka monta lasta on kuollut mutta pelkäämme, että suurin osa uhreista on lapsia, sisäministeriön tiedottaja Peter Pleva kertoi.

Tulva-alueiden paikallisviranomaiset sanoivat aiemmin, että joihinkin kyliin ei vielä pääse maitse, minkä takia lopullista arviota kuolonuhrien määrästä ei voi antaa. -Vähitellen olemme saamassa tilanteen hallintaan veden palatessa uomiinsa, mutta seuraukset ovat katastrofaaliset, Presovin alueen paikallinen virastopäällikkö Emil Blicha kertoi uutistoimisto Reutersille. Ihmisuhrien lisäksi valtaisia vahinkoja koitui sadolle sekä kuljetus- ja viestintäyhteyksille.

Pahiten tulvat koettelevat Kosicen kaupungin lähialuetta Slovakian itäosassa. Alueelta on jouduttu evakuoimaan yli 1800 asukasta.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.