Mainos

Slovakialaiset äänestivät presidentinvaaleissa

Presidentinvaalien toisella kierroksella vastakkain ovat kansallismielisyydestään tunnettu entinen pääministeri sekä parlamentin entinen puhemies.

Slovakiassa äänestetään tänään presidentinvaaleissa.

Slovakialaiset äänestivät tänään laiskasti presidentinvaalien toisella kierroksella. Vaalitulos selviää vasta huomenna, sillä vaalihuoneistot suljetaan tänään vasta puoliltaöin.

Ennakkosuosikkina vaalissa on kovan linjan kansallismielinen poliitikko, entinen pääministeri Vladimir Meciar, joka sai yllätysvoiton vaalien ensimmäisellä kierroksella 3. huhtikuuta. Hänen vastaehdokkaansa toisella kierroksella on parlamentin entinen puhemies Ivan Gasparovic.

Ennen ensimmäistä kierrosta vaalien ennakkosuosikki oli nykyinen ulkoministeri Eduard Kukan. Hän kuitenkin karsiutui toiselta kierrokselta. Näin pääministeri Mikulas Dzurindalla ei ole omaa presidenttiehdokasta toisella kierroksella.

Meciar johti Slovakiaa 1994-98, ja länsivaltiot syyttivät häntä niin vakavista demokratiarikkeistä, että sekä Nato että EU lykkäsivät jäsenneuvotteluita Slovakian kanssa. Meciarin suosio on kiusallinen asia Slovakian nykyhallitukselle, sillä liittyminen EU:hun tapahtuu kahden viikon kuluttua.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.