Skotlantilainen mies joutui kotonaan brutaalin hyökkäyksen kohteeksi – miehelle järkyttävät vammat

Väkivalta uhkaa ensihoitajia yhä useammin 5:08
Väkivalta uhkaa ensihoitajia entistä useammin . Aiheesta keskustelemassa pelastusjohtaja Jyrki Landstedt Keski-Uudenmaan pelastuslaitokselta.

Englannissa asuva mies joutui brutaalin hyökkäyksen kohteeksi omassa kodissaan viime lauantaina. Toistuvien puukoniskujen lisäksi mies kärsii muista vakavista vammoista – puhumattakaan henkisistä traumoista. 

Paul McGregor, 55, joka tunnetaan myös nimellä Baz, joutui järkyttävän väkivallan ja hyökkäyksen uhriksi omassa kodissaan Skotlannissa lauantain ja sunnuntain välisenä yönä viime viikonloppuna.

– On todella inhottavaa, että joku voi tehdä jotain tällaista Bazille, joka ei tekisi pahaa kenellekään, Paulin läheinen ystävä kommentoi .

Kymmeniä ompeleita ja useita puukoniskuja

Paul toipuu Glasgow'n sairaalassa ja hänen tilansa on -sivuston mukaan vakaa. Hänen kasvonsa ovat tällä hetkellä niin turvonneet kaikista vammoista ja niiden vaatimista toimenpiteistä johtuen, ettei mies saa silmiään auki. Vammat vaativat kymmeniä ompeleita. 

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Englantilaismiehen kasvot ovat karua katseltavaa: hänen vasen silmänsä on mustunut ja turvonnut ja hänen kasvonsa ovat täynnä punaisia ja verisiä naarmuja. Hänen kasvoissaan on oikealla puolella otsalta korvanlehteen asti ulottuva viilto ja hänen niskassaan ja takaraivossaan on syviä haavoja.

Mirrorin mukaan miestä oli yön aikana puukotettu useita kertoja, minkä lisäksi Paulin poskipäät ovat murskana silmittömän väkivallan jäljiltä. Vaikka Paul ei pysty avaamaan silmiään, hoitohenkilökunta kuitenkin uskoo, että hänen näkönsä on silti tallella.

Paulin läheinen ystävä kertoo, että Paulin saamat henkiset vauriot ovat paljon mittavammat kuin fyysiset vammat. Mies kärsiikin mielenterveydellisistä ongelmista traumaattisen kokemuksensa jälkeen.

Tapahtuneesta epäillään kahta teiniä

Toistaiseksi ei ole täyttä varmuutta siitä, mitä lauantain ja sunnuntain välisenä yönä tapahtui Bazin asunnossa. Paulin taloon on jo kuukausien ajan kohdistunut ilkivaltaa muun muassa graffitien muodossa.

Ilmeisesti Paul on aluksi kieltäytynyt päästämästä hyökkääjiä asuntoonsa, minkä jälkeen hyökkääjät tunkeutuivat sisään asuntoon ja pahoinpitelivät Bazin järkyttävällä tavalla.

– Baz on hyvin tunnettu alueella, mutta hän sanoo jyrkästi, ettei halua enää palata kotiinsa, eikä häntä voi siitä syyttää, Paulin läheinen ystävä kertoo.

Daily Recordin mukaan Paulin saamista vammoista otetut kuvat jaettiin sosiaalisessa mediassa, jossa tapaus sai osakseen paljon huomiota. Julkaisun avulla miesparalle yritetään kerätä rahaa, jolla hän voisi kustantaa kaikki tarvittavat hoitotoimenpiteet.

– Kukaan ei ansaitse tällaista. Olkaa kilttejä, ja osoittakaa hänelle rakkautta ja tukekaa tuo köyhää kaveria, sivustolla kirjoitetaan.

Kaksi teini-ikäistä, noin 17–18-vuotiasta nuorta, on pidätetty epäiltyinä tapahtuneeseen.  

Lähteet: Mirror, Daily Record

Lue kaikki uusimmat lifestyle-aiheiset artikkelit!

Lue myös:

    Uusimmat