Skandaali Britanniassa – dopingsääntöjä rikottu räikeästi

Britannian pyöräilyliitto British Cycling on tehnyt pyöräilijöille omia, yksityisiä dopingtestejä, kertoo Maailman antidopingtoimisto Wada. Käytäntö rikkoo kansainvälisiä dopingsääntöjä.

Wadan tutkimuksissa on selvinnyt, että testinäytteitä kerättiin sääntöjen vastaisesti vuonna 2011. Wadan tiedotteen mukaan testinäytteistä tehtiin sääntöjen vastaisia analyyseja, kun Britannian liitto etsi lisäravinteista mahdollisia kiellettyjen lääkeaineiden jäämiä.

–  Britannian liitto keräsi huippuajajien näytteitä ja selvitti, näkyykö niissä merkkejä urheilussa kielletyistä hormoneista, Wada kertoi.

–  Antidopingsääntöjä rikottiin, kun näytteitä keräsi liiton henkilökunta eivätkä antidopingtyön tekijät, eikä näytteitä tutkittu Wadan hyväksymässä laboratoriossa.

Lisäksi tulokset kerrottiin urheilijoille niin, ettei Britannian antidopingtoimisto saisi niistä tietoa. Wadan tutkimuksissa selvisi, että ainakin yksi maan antidopingtoimiston työntekijä tiesi tutkimuksesta ja niiden sääntöjen vastaisesta analyysistä, mutta toimisto ei saanut tapahtumista ilmoitusta eikä tutkimustuloksia.

Näytteet olivat puhtaita

Wada on tehnyt tapauksesta ilmoituksen Kansainväliseen pyöräilyliittoon Uciin ja jatkaa asian selvittelyä, mutta sääntöjen vastaisesti menetelleet virkailijat eivät ole enää töissä Britannian liitossa eivätkä maan antidopingtoimistossa.

–  On myös tärkeää korostaa, että Britannian liitto ja antidopingtoimisto ovat tehneet kanssamme yhteistyötä asian selvittämiseksi, Wada ilmoitti.

Britannian antidopingtoimisto vahvisti, ettei sääntöjä rikkonut henkilö ole enää sen palveluksessa.

–  Wadan tutkimus keskittyy vuoteen 2011, ja olemme jo varmistaneet, ettei vastaavaa pääse enää tapahtumaan. Lisäksi Wada on tehnyt selväksi, ettei näissä tutkimuksissa paljastunut yhtään positiivista tulosta, Britannian antidopingtoimisto korosti.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja