Mainos

Sivukylien tietoliikenneyhteydet paranevat

Nopeat tietoliikenneyhteydet toimivat pian sivukylilläkin. Pihtipudas on ensimmäisten kuntien joukossa järjestämässä kylilleen laajakaistayhteyksiä. MTV3 kävi kysymässä, mitä mieltä yrittäjät ja Pihtiputaan Mummo ovat laajakaistasta.

Pihtiputaalla, entisellä Rönnyn koululla myydään yli 50 artistin keikkoja kiivaasti. Maan vanhimmalle rock-toimistolle Dex Viihteelle tietoliikenneyhteyksien parantuminen on merkittävä juttu.

- Laajakaistan hankkiminen on luonnollinen toimenpide ja tällä me pystymme tekemään etätyöpisteiden kanssa reaaliaikaista työtä. Kaikki turha käsityö jää pois ja nopeus tietenkin kasvaa hyvin voimakkaasti. Kaiken kaikkiaan joka sektorilta löytyy hyötyjä siihen, kertoo Seppo Kahilainen Dex Viihteestä.

Hallitusohjelma tähtää laajakaistan saamiseen kaikkien ulottuville vuoden 2005 loppuun mennessä. Liittymien määrä on 1,5 vuodessa yli kolminkertaistunut. Tällä hetkellä laajakaistayhteys on 12 prosentilla, vaikka mahdollisuus siihen on jo 70 prosentilla suomalaisista. Pihtiputaalla viisi sivukylää saa laajakaistayhteydet jouluun mennessä.

- Pihtiputaalla on aktiivisia maaseutuyrittäjiä ja yrittäjiä yleensäkin, ja he haluavat nopeita yhteyksiä turvatakseen olemassaolevan yritystoiminnan ja uudet palvelut, arvioi kunnanhallituksen puheenjohtaja Jyrki Hollanti.

Median lemmikillä, Pihtiputaan Mummolla Maija Tiaisella ei tietokonetta vielä ole, mutta:

- Tarkoitus on opiskella ja kenties hankkiakin se. Meillä on hyvin paljon liikeyrityksiä ja suuria maatalouksia, jotka tarvitsevat näitä nopeita yhteyksiä, eli aivan välttämätön on meillekin tämä tiedonporras, Tiainen toteaa.

Selvillä on myös tulevan koneen ja nopean yhteyden käyttötarkoitus.

- Mummo aikoo sieltä katsoa hyvin paljon urheilua ja sitten puutarha, kotitalous ja ruokaohjelmat kiinnostavat hyvin laaja-alaisesti.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 12.08.2003).

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.